Cu peste un deceniu de experiență în managementul ADI Servsal, Gabriel Moiceanu este unul dintre managerii de nouă generație care a demonstrat, prin numeroase proiecte reușite, eficiență, proactivitate și responsabilitate în activitatea profesională pe care o are. Este printre exponenții acestei generații care au arătat, de fiecare dată, o perspectivă cuprinzătoare și actualizată nu doar asupra problemelor de ordin tehnic, dar și a relațiilor cu partenerii de toate tipurile.
Gabriel Moiceanu și-a dorit întotdeauna să lucreze cu oameni și pentru oameni, iar – în ultimii 17 ani – a reușit să dezvolte echipe și comunități profesionale alături de care a lucrat și lucrează cu plăcere. În copilărie visa să fie magistrat, însă lucrurile au luat o întorsătură neașteptată, iar drumul său profesional a fost altul.
Odată cu trecerea timpului, m-am maturizat și având susținerea necondiționată a familiei, am reușit să-mi găsesc repere, să mă pregătesc, să muncesc, să îmi asum și să creez un drum al meu, un drum pe care îl consider binecuvântat de Dumnezeu. Spun acest lucru, pentru că este minunat să faci ce-ți place și să fii și plătit pentru acest lucru, mărturisește domnia-sa.
Ambiția și determinarea de a face lucrurile să se întâmple l-au impulsionat către o carieră de succes, iar entuziasmul a fost dublat în timp de pregătirea continuă, de dorința de a cunoaște și a se dezvolta personal și profesional.
În lumina celor spuse apare expertiza, echilibrul și asumarea. Aceste ingrediente mi-au dat siguranța și curajul de a lua decizii importante chiar și în momente critice. Aș mai adăuga că am avut șansa să aleg sau să lucrez cu oameni cu care am împărtășit valori similare, care au acceptat principiile leadershipului și au înțeles că în echipă poți să-ți depășești performanțele individuale”, completează Gabriel Moiceanu.
În ceea ce privește dificultățile generației de specialiști din care face parte, Gabriel Moiceanu punctează oportunități de dezvoltare mult mai greu de accesat și finanțări nerambursabile mai reduse. De asemenea, conexiunile cu Europa și alte țări erau greoaie, accesul la informații era limitat, nu exista digitalizare și software de gestiune, iar târgurile și expozițiile tehnologice nu erau accesibile din punct de vedere economic pentru toată lumea.
Managerul caracterizează anul 2024 ca urmând a fi unul dezechilibrat din toate punctele de vedere, cu importante modificări legislative, cu presiune socială și creșteri de costuri pe servicii și resurse, scăderea puterii de cumpărare și creșterea costurilor de creditare, la care se adaugă bulversarea și polarizarea populației în perioada pregătirilor electorale.
Toate acestea generează nesiguranță în mediul de afaceri care este evident influențat și de ce se întâmplă în Europa și în Ucraina. De obicei, sunt optimist și nu m-am oprit din a dezvolta și construi, dar în acest an aș prefera mai degrabă să conserv și să finisez ce am construit și să așteptăm vremuri mai bune pentru asumarea unor obiective îndrăznețe. În concluzie, pregătim, analizăm și proiectăm în liniște pentru perioada în care se vor diminua riscurile și o parte din amenințările recesiunii, declară Gabriel Moiceanu.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro