Gabriel Vasilescu Jr., antreprenor: Dacă un vis ți-a fost destinat, înseamnă că tot tu îl poți realiza!

de | 14.02.2024 12:40 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

A debutat dorindu-și o carieră de inginer în construcții, dar drumul său avea să fie impactat de perspectiva unor responsabilități manageriale și antreprenoriale mult mai atractive. Gabriel Vasilescu Jr. este, astăzi, parte din managementul Global Consulting SRL (companie cu un portofoliu solid și impresionant în domeniul SSM&SU) și DGF Cris Transport (firmă a căreia activitate este axată pe supravegherea instalațiilor sub presiune și de ridicat).

În paralel, lucrează în poziția de inspector în cadrul grupului Natisan și se perfecționează constant pentru a putea face față cu succes provocărilor, noutăților permanente și tendințelor în continuă schimbare din sfera de activitate în care a ales să își construiască o carieră. Bifează până la acest moment studii universitare și postuniversitare în Drept, în Construcții Civile și Industriale și în cel de Inginerie a Securității Industriale. Are calitățile de inspector și auditor și își propune să nu înceteze niciodată acest proces de autoperfecționare. Îl ajută energia și ambiția specifice vârstei sale, determinarea de a reuși și conectarea permanentă la toate noutățile care deservesc domeniul său de activitate.

Din această perspectivă, consecvența aspirațiilor de la o etapă de dezvoltare spre alta nu poate fi asigurată – explică tânărul manager – dacă ești focusat pe adaptabilitate la schimbări, pe continuă perfecționare, pe deschidere către noi oportunități și tendințe:

Sunt de părere că este foarte greu să nu deviezi de la pasiunile și planurile pe care le aveai atunci când erai tânăr adolescent, deoarece trăim vremuri într-o continuă schimbare și dezvoltare, fiind foarte importantă adaptarea. Unul dintre domeniile care m-au atras în perioada liceului a fost domeniul construcțiilor, de aceea am și absolvit Facultatea de Construcții Civile Industriale și Agricole din cadrul Universității Tehnice de Construcții București.“– povestește domnia-sa.

Și-a urmat, ca atare, în ceea ce privește pregătirea profesională, pasiunea pe care a avut-o ca adolescent, dar a rămas tot timpul deschis către noi oportunități de dezvoltare. Iar cea care i-a marcat cu adevărat traseul a venit din imediata apropiere, și anume din domeniul în care tatăl său a ales să dezvolte un proiect antreprenorial.

Pentru mine, un punct de răscruce în continuarea carierei de inginer constructor l-a reprezentat tatăl meu. Acesta – având deja un business în continuă dezvoltare în domeniul securității și al sănătății în muncă și al situațiilor de urgență – mi-a insuflat pasiunea pentru acest domeniu, dar și spiritul antreprenorial, dezvoltarea în această direcție devenind, astfel, o prioritate. Acum singurul vis este digitalizarea și extinderea businessului la nivel național. Părerea mea este că toți avem un moment de răscruce, deși avem visuri sau pasiuni, toți tindem către acel «ceva», care ne dă sens în viață, ne motivează și ne ambiționează în a evolua.”– explică Gabriel Vasilescu Jr.

Deci, da!, eu am visat să ajung ce sunt astăzi. Deși am schimbat domeniul, cred cu toată convingerea că, dacă acel vis ți-a fost destinat, înseamnă că tot tu îl poți realiza.”, completează domnia-sa.

Consideră că unele dintre calitățile indispensabile succesului vin în „pachetul genetic”, le ai de când te naști, în vreme ce pe altele trebuie să le dobândești sau să le cultivi de-a lungul vieții. Dintre aceste calități, enumeră, ca fiind foarte importante, empatia, intuiția, creativitatea, entuziasmul și încrederea în sine.

La acestea se adaugă și o serie de calități profesionale: atenția, disciplina, sârguința și atitudinea pozitivă.”

La capitolul dificultăți, Gabriel Vasilescu Jr. consemnează teama de necunoscut, sentimentele de nesiguranță specifice societății în care trăim, neîncrederea în luarea deciziilor importante.

Sunt convins însă că, în ciuda acestora, prin aplicarea unei abordări corespunzătoare, adevărații manageri pot maximiza șansele unui business de succes.”, explică domnia-sa.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Gheorghe Mitrofan, manager Hidroelectrica SA: Valori cruciale: performanță, spirit de echipă, responsabilitate socială, creativitate și integritate!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Gabriel Vasilescu Jr.

Ultimele articole