Gabriela Dicu, notar public „Atunci când am intrat prima dată într-un birou notarial, am simțit efectiv că de acolo aparțin!“

de | 14.02.2024 19:40 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Părinții sunt, în copilăria fiecăruia dintre noi, cei care ne ghidează alegerile și care au o influență semnificativă asupra dezvoltării noastre profesionale și a deciziilor profesionale. Ei pot să influențeze nivelul de educație sau de formare profesională pe care îl ating copiii lor. Provenind dintr-o familie de medici și petrecând destul de mult timp în cabinetul medical, evident că traseul meu părea deja schițat, astfel că toată copilăria mi-am dorit să îmbrac halatul alb precum părinții mei.“, povestește, cu nostalgie, Gabriela Dicu – astăzi unul dintre notarii tineri, dar foarte apreciați ai județului.

Cum s-a schimbat atât de radical ceea ce părea un parcurs prestabilit? Odată cu procesul de maturizare și cu identificarea adevăratelor pasiuni profesionale:

Ajunsă la perioada adolescenței, am realizat cu multă convingere că vocația mea este alta și că se îndreaptă înspre latura justiției, astfel că – atunci când a trebuit să-mi hotărăsc parcursul educațional – am ales să urmez cursurile Facultății de Drept. Nu a mai existat în gândurile mele o altă specializare profesională sau o altă variantă, iar toate visurile mele și planurile mele de viitor s-au focalizat spre acest domeniu. Țin minte că atunci când am intrat prima dată într-un birou notarial, am simțit efectiv că de acolo aparțin.“, continuă Gabriela Dicu.

Și pentru cei care au avut oportunitatea  de a lucra cu domnia-sa, pare, într-adevăr, făcută fix pentru această profesie. Reușește să îmbine calitățile fundamentale necesare specialiștilor în acest domeniu dificil, unul care a necesitat extrem de multă pregătire profesională și care implică o responsabilitate pe măsura misiunii publice asumate. Se regăsesc – în portretul Gabrielei Dicu – atât competențele profesionale pe care le impune statutul de notar public (respect față de lege și oameni, pregătire solidă, rigurozitate, disponibilitate etc), cât și calitățile umane indispensabile acestei profesii: sinceritatea, implicarea, abilitățile de comunicare și buna-credință.

Simte, de altfel, că se regăsește în meseria sa și că a reușit să identifice – după toată experiența profesională dobândită – acele  valori și trăsături indispensabile pentru a asigura un serviciu public de calitate și pentru a-ți construi o carieră de succes:

Îmi găsesc echilibrul în notariat, pot spune că sunt un profesionist fericit, pentru că iubesc ceea ce fac. După terminarea facultății de Drept, am devenit avocat în Baroul București și am cochetat câțiva ani cu această profesie. Intrarea în notariat a apărut odată cu maturizarea mea profesională, când am realizat că am calitățile necesare și atât de importante pentru această profesie: disciplina, organizarea, rigoarea, echidistanța și, nu în ultimul rând, seriozitatea.“, detaliază domnia-sa.  

Și-a făcut o misiune de credință din a întâmpina fiecare client cu atenție și disponibilitate, din a răspunde pozitiv fiecărei provocări și din a implementa un nivel de  eficiență și calitate a serviciilor care să facă, cu adevărat, diferența pe o piață puternic concurențială.

Cu o astfel de viziune profesională întâmpină Gabriela Dicu și anul 2024, pe care îl vede, în primul rând, început sub amprenta unor numeroase schimbări legislative.

În meseria noastră este necesar să fii mereu actualizat cu partea teoretică, legislația și doctrina recentă. Avem o mare responsabilitate, întrucât contribuim la crearea unui sistem de securitate juridică în stat, întărind legalitatea și respectarea legii.“, explică domnia-sa.

De asemenea, păstrează pe lista de priorități profesionale dezideratul de a oferi  clienților cabinetului notarial pe care îl conduce servicii de calitate, protecție juridică și operativitate.

În egală măsură, sunt preocupată de a mă asigura atât de acuratețea și legalitatea actului, cât și de transpunerea intenției reale a părților, de faptul că acestea vor încheia exact tipul de act pe care îl urmăresc, chiar dacă nu știu întotdeauna care este denumirea lui corectă sau uneori confundă noțiunile și nu au reprezentarea efectelor pe care le generează actul lor.”, completează domnia-sa.

Speră ca 2024 să ne găsească mai buni, mai bine pregătiți, mai profesioniști „pentru că doar așa putem contribui la consolidarea unei societăți în care să predomine valorile adevărate și respectul față de muncă, indiferent cum se numește ea.”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Gabriela Dicu

Ultimele articole