Karina Ungureanu, președinte Clubul Sportiv Titanii 2023 „Sportul m-a învățat că trebuie sa dau tot ce am, până ating linia de finish!”

de | 14.02.2024 19:20 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Când pasiunea pentru un domeniu iese la iveală de la vârste foarte fragede, drumul în viață îți este marcat, iar reușita, garantată. Karina Ungureanu a început să practice înot când avea aproape trei ani, iar acum – la vârsta de 26 de ani – se bucură din plin de transformarea acestui sport într-un mod de viață, într-o sursă de dezvoltare personală și profesională.

Și-a dorit încă din copilărie să devină antrenor, construindu-și cariera cu gândul la acest vis, care a devenit o realitate, astăzi împărtășindu-le cu pasiune celor mici cunoștințele sale și oportunitățile pe care le pot avea. Este antrenoare de 6 ani și instructor de înot de 10 ani. Inițial, a pus bazele clubului Swim for you by Karina Ungureanu”, proiect devenit Clubul Sportiv Titanii 2023 în vara anului trecut.

Înotul este prima ei dragoste, spune antrenoarea, o dragoste la care nu ar renunța niciodată. În adolescență își dorea să aibă propriul club și acum se mândrește că a reușit acest lucru.

Mi-am făcut o asociație sportivă la un nivel modest, însă – anul trecut – prin sprijinul nemărginit al asociatului meu, Bogdan Scarlat, am pus bazele unui club dedicat tuturor ramurilor sportive. A venit ca o joacă inițial, noi ne-am dus să facem un club sportiv pentru a ne afilia cu secția de înot la federație, fiind necesar pentru susținerea antrenamentelor în bazinul olimpic. Mai multe persoane ne-au îndrumat să certificăm toate sporturile, după care eu i-am zis colegului meu că, în facultate, am avut un proiect privind înființarea unui club sportiv. Atunci el a spus: «Hai să o facem!». Pentru mine a fost suficient să știu că mă susține și, așa, am dat drumul la treabă. Astăzi ne vedem visul cu ochii și suntem foarte fericiți și încrezători.”

Planurile și pasiunile Karinei Ungureanu nu s-au schimbat niciodată, dorindu-și întotdeauna să fie la conducerea propriului destin profesional, să promoveze sportul și mișcarea, implicându-se 100% în ceea ce face. Ca manager, consideră că cel mai important este ca angajații alături de care lucrează să fie mulțumiți, pentru a putea mulțumi, la rândul lor, beneficiarii activităților clubului.

Am întâmpinat foarte multe greutăți de-a lungul celor șase ani de când merg în această direcție, cea mai mare dintre ele vizând spațiul unde îmi desfășor activitatea. Spun asta, pentru că mereu, până am reușit să îmi fac un loc al meu, a trebuit să bat la foarte multe uși. Apoi m-am lovit de oameni mai mari decât mine care au încercat constant să mă demoralizeze și multe altele pe care nu mi le amintesc, probabil pentru că eu sunt genul de persoană care – până nu încearcă și nu se convinge singură – nu ascultă nimic.”

Antrenoarea a trecut prin foarte multe momente în care a crezut că va renunța, în care i s-au închis nenumărate uși, însă părinții micilor săi elevi sunt cei care au învățat-o că trebuie să lupte pentru visurile ei. Consideră că cele mai mari și constructive calități pe care le are sunt răbdarea și iubirea cu care face fiecare mișcare, dar și faptul că mereu este în concurență cu ea însăși și niciodată cu cei din jur. „Sportul m-a învățat că trebuie să dau tot ce am, până ating linia de finish.”

Următoarele proiecte pe care le avem sunt câteva tabere de schi, unde ne-am propus să mergem atât cu copii, cât și cu adulți. Ne dorim să facem echipe și grupe la fotbal, handbal, judo, tenis, iar – la înot – sperăm într-o participare la campionatele naționale, în acest an. Cel mai mare obiectiv la nivel de club pentru anul 2024 este să creștem numărul de copii alături de care lucrăm pe toate ramurile și să aducem o schimbare pozitivă atât în lumea sportului de masă, cât și în cel de performanță.”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: