Gabriela Firea a vizitat femeile bătute din Argeș

de | 09.07.2022 10:25 | Știri, Județean, Lifestyle, Național

 

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a desfășurat, joi, o vizită la Centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei domestice din județul Argeș. Aici, fostul edil al Capitalei a cunoscut argeșence a căror viață nu este prea ușoară, prin prisma traumelor pe care le-au trăit, din cauza partenerilor de viață violenți.

Centrul în care stau victimele violenței domestice face parte din Programil Venus, întreprins de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse prin Agentia Nationala Pentru Egalitate de Sanse pentru Femei si Barbati (ANES).

Potrivit Gabrielei Firea, în România există 42 de astfel de locuințe, în care femeile pot începe o viață nouă, în liniște și în siguranță.

 

din Arges

 

La eveniment au participat și președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Minzina, primarul orașului Pitești, Cristian Gentea, deputatul PSD de Argeș, Remus Mihalcea, dar și reprezentanții Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și cei ai Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

 

Viața trăită în frică nu e viață! Poveștile femeilor abuzate, victime ale violenței domestice, sunt de nespus. Sunt încă multe victime tăcute, care trăiesc momente de groază neștiute de nimeni, dar sunt și femei care se eliberează încet, încet, de teamă și decid să ceară ajutorul. Am cunoscut astăzi, la Centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei domestice din judetul Arges, doamne foarte curajoase, unele dintre ele și mame”, a transmis Gabriela Firea, în urma vizitei din județul nostru.

 

din Firea

 

În primele trei luni ale acestui an, 12 femei au murit în urma violenței domestice, iar 7000 de ordine de protecție au fost emise tot în aceeași perioadă. În 2021, 69 de femei și-au pierdut viața în urma abuzurilor partenerilor.

 

Sunt hotărâtă ca Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, prin Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati – ANES, să facă toate eforturile pentru limitarea violenței domestice, o realitate crudă a zilelor noastre.
Încurajez toate victimele să ne contacteze la numărul gratuit 0800.500.333! Le putem ajuta!”, a adăugat Gabriela Firea.

La acest număr de telefon, HELPLINE, au fost primite, în prima jumătate a acestui an, peste 2000 de apeluri. Dintre acestea, 1000 au fost date de către victimele violenței domestice, iar 300 au venit de la rude și martori.

 

din Firea

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD

Ultimele articole