Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat în Argeș

de | 08.07.2024 11:10 | Județean, Lifestyle

Meteorologii au emis o nouă avertizare de COD GALBEN  de caniculă val de căldură și disconfort termic ridicat, valabil astăzi, 8 iulie 2024.

ANM canicula

ANM anunță că valul de căldură se va extinde și intensifica ușor în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime vor fi situate între 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Marți, 9 iulie este anunțat un nou COD GALBEN de caniculă și disconfort termic ridicat.

ANM canicula

ANM anunță că valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova și Maramureș, precum și în sud-vestul Transilvaniei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime anunȚAte de meteorologi vor fi de 35…37 de grade și local 38…39 de grade în regiunile sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

De precizat că valul de căldură va continua treptat să se extindă și să se intensifice în toată țara

 

Foto Evenimentul Zilei

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Valea Oltului inchisă timp de 1 lună! Ce rute ocolitoare pot alege șoferii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Banat

Ultimele articole