„Ați găsit bani pentru voi? Găsiți și pentru noi?”, mesajul unui copil, în cadrul protestului de astăzi!

de | 31.05.2023 14:37 | Știri, Eveniment, Județean, Pitești

Pe lângă scandările profesorilor, adresate Guvernului,  „Nota 4 la purtare, pentru guvernare!”, „Nu cedăm!”, în cadrul manifestărilor de astăzi, din Piața Vasile Milea, am avut parte și de o imagine cu totul specială.

Alături de cadrele didactice a fost prezent și un copilaș, care ținea în mână o pancartă pe care era scris un mesaj cu impact emoțional.

 „Ați găsit bani pentru voi? Găsiți și pentru noi?”, este mesajul transmis.

a27add69 d807 485f bd35 8c5c2b174600 1 - „Ați găsit bani pentru voi? Găsiți și pentru noi?”, mesajul unui copil, în cadrul protestului de astăzi!

În prezent, alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, este de 631 lei, iar pentru cei cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale este de 256 lei.

O sumă mult prea mică pentru a putea asigura traiul unui copil, în condițiile în care, în ultima vreme, am avut parte numai de scumpiri.

Mii de angajați din Educaţie au protestat astăzi în Piața Vasile Milea, unde și-au strigat nemulțumirile salariale.

Ei au cerut demisia ministrului Educației și a Guvernului.

În urma protestelor de astăzi, atât din Pitești, cât și din întreaga țară, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu i-au chemat pe sindicaliștii din Educație la o altă rundă de negocieri, începând cu 13:30.

Guvernul vine cu o nouă ofertă. Creșterea etapizată a salariului unui debutant până la 4000 de lei în următorii trei ani, începând cu o primă creștere de 30%, conform surselor G4Media.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Miting de amploare în Pitești! Profesorii au ieșit în stradă

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu | Pitești

Ultimele articole