General Trust a câştigat la CNSC războiul cu CDLA de la Bascov

de | 18.05.2023 07:30 | Știri, Din ediția tipărită, După subiect, Economic, Rural

Licitaţiile pentru lucrările publice din judeţ generează de multe ori confruntări acerbe între constructorii argeşeni, o astfel de încleştare intensă consumându-se la Bascov, acolo unde două dintre cele mai puternice societăţi de profil şi-au disputat luni de zile un contract de circa 2,3 milioane euro fără TVA. Protagoniştii  duelului sunt Cătălin Spătaru, prin General Trust Argeş, şi Răzvan Pîrvu, managerul societăţii Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă. A fost nevoie de două contestaţii la CNSC şi trei anunţuri de atribuire pentru ca problema câştigătorului să fie tranşată.

razvan pirvu CDLA

Răzvan Pîrvu, manager CDLA

► Ping-pong cu contractul de 2,3 milioane euro

Primăria Bascov a lansat în toamnă licitaţia pentru desemnarea constructorului care să modernizeze străzile Rotăreşti Foraj, Teiului, Micşunele şi Lăbuşeşti, patru drumuri comunale importante situate în zona centrală  a localităţii, în cursa finală pentru contract rămânând firmele General Trust şi CDLA. Din decembrie anul trecut şi până în aprilie, licitaţia a fost presărată de mai multe răsturnări de situaţie, cele două competitoare fiind declarate câştigătoare când una, când alta.

Iniţial, comisia de evaluare a atribuit contractul firmei General Trust Argeş, după ce la începutul lunii decembrie CDLA a fost descalificată, pe motiv că verificatorul de proiect nu avea competenţe în domeniul construcţii edilitare şi de gospodărire comunală, deşi această cerinţă nu era prevăzută în mod expres în caietul de sarcini. Bucuria lui Cătălin Spătaru nu a fost însă de durată, pentru că Răzvan Pîrvu a contestat decizia Primăriei Bascov, iar CNSC i-a dat dreptate, de această dată CDLA fiind declarată câştigătoare.

► General Trust – învingător după două reprize de contestaţii

A fost rândul juriştilor şi specialiştilor de la General Trust să conteste noua decizie şi, în urma analizei cererii depuse la CNSC, balanţa a înclinat din nou în favoarea societăţii General Trust Argeş, a cărei contestaţie a fost admisă. În urma hotărârii date de consilierii de soluţionare din cadrul Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, comisia de evaluare din cadrul Primăriei Bascov s-a văzut nevoită să declare câştigătoare firma lui Cătălin Spătaru.

Proiectul „Reabilitarea și modernizarea drumurilor comunale Rotăreşti Foraj, Teiului, Micșunele și Lăbuşeşti în comuna Bascov, județul Argeș” beneficiază de o finanţare guvernamentală de 14 milioane lei, prin Programul Naţional „Anghel Saligny” şi vizează lucrări pe o lungime de aproximativ 4,5 km.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

LISTA COMPLETĂ! 87 de firme din Argeş primesc ajutoare de stat de peste 34 milioane euro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bascov | Cătălin Spătaru | CDLA | CNSC | General Trust Argeş | Răzvan Pîrvu