Gheorghe Savu: ”Abordarea și modul de stabilire a priorităților reprezintă cel mai mare plus pe care l-am adus comunității!”

de | 04.06.2024 14:11 | Administrație, Din ediția tipărită, Rural

Gheorghe Savu este primarul liberal de la Țițești care s-a înscris în cursa electorală pentru un nou mandat. Coordonează administrația locală din 2016 și și-a dorit întotdeauna ca localitatea să beneficieze de investiții în mod uniform și pentru toate satele din componență. Despre proiectele pe care le are în plan pentru dezvoltarea comunității, dar și despre obiectivele de investiții finalizate în mandatul care este pe cale să se încheie, am discutat cu domnia-sa în interviul de urmează.

▼Ce v-a determinat să intraţi în cursa electorală pentru un nou mandat?

– Faptul că m-am înscris în cursa electorală pentru obţinerea unui nou mandat de primar se datorează, în primul rând, cetăţenilor care au certificat în număr mare, prin vot, că ceea ce am făcut am făcut bine şi mă bucur de multă încredere. Pentru că, după cum bine se ştie, politica este despre încredere care, după părerea mea, trebuie să fie reciprocă, dublată de caracter şi multă muncă. În al doilea rând, doresc să am certitudinea că toate proiectele pe care le avem în implementare vor fi finalizate şi vor produce efecte benefice pentru comunitate.

▼Ce proiecte au fost prioritare în mandatul 2020-2024 şi câte dintre acestea au fost finalizate?

– La fundamentarea anuală a bugetului de investiţii, permanent am ţinut cont să terminăm lucrările începute, după care să primească finanţare şi cele noi. Din portofoliul proiectelor de investiţii derulate şi finalizate în perioada 2020-2024 amintesc: extindere şi modernizare Şcoala I-IV şi Grădiniţa Ţiţeşti, grup sanitar Şcoala I-IV şi Grădiniţa Valea Stânii, extindere canalizare Rusu, protejare albie pârâu şi pietruire drum local uliţa bisericii în vecinătatea pârâului Valea Mănăstirii, reparaţii şi covor asfaltic DC 83 pe lungime de 2 km, modernizare DC 84 Ţiţeşti – Şcoala Valea Mănăstirii, reparaţii şi covor asfaltic pe lungimea de 730 m pe DC 83 şi drumuri laterale, refacere apărare mal din gabioane în punctul Păcuraru Petre şi Banu Nicolae, consolidare taluz DC 84, asfaltare drum Ştefănoiu, reparaţie şi covor asfaltic DC 84: Boteanu – Coasta lui Damaschin, sistem monitorizare video, sporire capacitate portantă şi pietruire DC 84 zona cimitir culte, marcaje cu rol de limitare a vitezei la trecerile de pietoni, extindere reţea apă şi branşamente în zona Deleni, extindere reţea canalizare în zona Zbârciog, apărare de mal prin gabioane amonte şi aval pod fost CAP  DC 8, apărare de mal pârâul Mănăstirea amonte BA DC 84.

După cum se poate observa, lucrările cuprind întreaga problematică a nevoilor unei comunităţi locale de tip rural care tinde să şteargă deosebirile calitative dintre sat şi oraş prin apropierea condiţiilor nou-create de standardele vieţii moderne.

Ce obiective de investiţii se află în acest moment în derulare în comuna Ţiţeşti?

– În localitate, se află în derulare 12 obiective de investiții. Acestea vizează, în principal,  modernizarea infrastructurii rutiere și de utilități, dar și reabilitarea energetică a Școlii Gimnaziale Lăzărescu sau amplasare stații de încărcare pentru vehicule electrice. De asemenea, în derulare se află și proiectul pentru construirea centrului de zi pentru bătrâni, a bazei sportive din satul Țițești și amplasarea parcului fotovoltaic.

Care consideraţi că este cel mai mare plus pe care aţi reuşit să îl aduceţi până în acest moment localităţii?

– Scopul suprem al oricărei activităţi politice îl reprezintă creşterea calităţii vieţii cetăţenilor. Primarul unei localităţi este prin excelenţă un administrator executiv, dar şi om politic. Plusul pe care consider că l-am adus localităţii este abordarea, modul de stabilire a priorităţilor. Pentru mine, prioritatea absolută a reprezentat-o şi o reprezintă omul, indiferent de opţiunea lui politică sau religioasă. M-am considerat întotdeauna un slujbaş al cetăţeanului, în faţa căruia trebuie să rămâi modest şi cu mult profesionalism şi competenţă să îi rezolvi problemele.

Cum aţi caracteriza echipa de consilieri cu care veţi ieşi în faţa alegătorilor la data de 9 iunie?

– Orice lider are nevoie de o echipă competitivă, compusă din cei mai reprezentativi oameni ai localităţii. Am o echipă echilibrată, omogenă, care cuprinde o paletă variată de meserii şi îndeletniciri. Am un deosebit respect pentru oamenii cu care lucrez şi am încredere maximă în actualul grup de consilieri, care mă vor ajuta să duc la bună îndeplinire promisiunile luate în faţa cetăţenilor.

▼Cum definiţi colaborarea dintre primar şi Consiliul Local în comuna Ţiţeşti?

– Am avut şi am o colaborare bună şi foarte bună cu toţi membrii Consiliului Local, indiferent de culoarea politică. După ce euforia specifică desfăşurării alegerilor trece, vom uita disputele şi vom lua cele mai bune hotărâri pentru localitate. Am convingerea că şi pe viitor voi avea o colaborare bună cu membrii Consiliului Local, indiferent de apartenenţa politică şi de numărul acestora.

Ce obiective de investiţii consideraţi necesar a fi implementate pe viitor pentru dezvoltarea localităţii?

– Consider că orice primar trebuie să aibă viziune pentru localitatea pe care o reprezintă. Să viseze şi să muncească continuu pentru atingerea obiectivelor pe care şi le-a propus. Îmi doresc pentru localitatea mea, şi unele proiecte sunt deja în derulare, construcţia unui parc fotovoltaic producător de energie verde, dezvoltarea unui învăţământ modern cu dotări tehnice de vârf, asigurarea unei asistenţe medicale performante, la standarde occidentale pentru persoanele vârstnice şi pentru cele aflate în dificultate, crearea unei infrastructuri  moderne, inclusiv pentru drumurile de exploataţie şi neclasificate, staţii de încărcare pentru vehicule electrice, o bază sportivă multidisciplinară, construcţia unor noi locuri de joacă pentru copii, înfiinţarea unei biblioteci virtuale, dezvoltarea turismului şi a turismului ecumenic, păstrarea tradiţiilor culturale specifice locului prin susţinerea formaţiilor de jocuri populare ale tinerilor din localitate etc.

Pot afirma că localitatea Ţiţeşti are o dinamică proprie de dezvoltare, cu accent pe dezvoltarea serviciilor publice către populaţie, administraţia pe care o conduc fiind exclusiv la dispoziţia cetăţeanului.

Material realizat de Berta Dima.

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ANAF, precizări privind impozitarea darului de nuntă și botez

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Gheorghe Savu | Țițești | Valea Stânii

Ultimele articole