anchetaonline.ro

Gigi Becali a câștigat procesul cu Poliția Română după ce a fost sancționat în Argeș!

de | 19.09.2022 12:17 | Știri, Eveniment, Județean

Gigi Becali, omul de afaceri care deține FCSB și fostul politician a avut câștig de cauză în procesul cu Poliția Română în urma unei sancțiuni de la începutul lunii mai a anului trecut, când i-a fost luat permisul de conducere în Argeș.

Patronul FCSB a fost depistat de radar cu viteza de 106 km/h, iar în urma evenimentului acesta s-a ales cu o amendă de 1.300 de lei și cu permisul luat pentru o perioadă de nu mai puțin de trei luni, potrivit Poliției Române. Totuși, în ciuda celor transmise de oamenii legii, Gigi Becali a câștigat procesul după ce a făcut apel la Tribunalul Argeș.

Conform Gândul, Becali se afla pe DN7 (între Pitești și Vâlcea) în momentul în care a fost suprins de radar. Se pare că liderul FCSB se îndrepta către înmormântarea părintelui Daniil

Procesul verbal i-a fost anulat după ce magistrații de la Tribunalul Argeș i-au admis apelul.

Admite apelul. Schimbă sentința, în sensul că admite plângerea și anulează procesul-verbal contestat. Definitivă”, informează în minuta instanței cu privire la cazul lui Gigi Becali.

Astfel, argumentația câștigătoare pe care au susținut-o avocații lui Gigi Becalia fost că „nu există nicio înregistrare, nici măcar o imagine în care să poată fi identificat, fără echivoc, numărul său de la mașină”.

Totodată, se prezintă că „procesul-verbal este nul de drept, doarece a fost întocmit cu încălcarea art. 16 alin.1 din OG 2/2001 aprobată prin Legea ########, în sensul că, în conformitate cu articolul amintit mai sus, in procesul-verbal de contravenţie trebuie arătat locul exact al încheierii procesului verbal.

Astfel, agentul constatator nu a consemnat drumul si localitatea unde a fost încheiat procesul verbal in mod corect, iar articolul 16 alin. 1 din O.G. 2/2001 prevede ca trebuie în mod obligatoriu consemnat locul in care a fost încheiat, ceea ce face ca procesul verbal sa fie nul de drept, deoarece agentul constatator a menţionat ca fiind DN7- Valea Ursului, dar de fapt este o eroare deoarece in localitatea Valea Ursului -Argeş nu exista DN ci este Drum European 81, asa cum apare si pe indicator conform foto anexată. În consecinţă, a solicitat admiterea apelului şi schimbarea în tot a sentinţei, în sensul admiterii plângerii şi anulării procesului-verbal sancţionator, iar în subsidiar a solicitat înlăturarea sancţiunii complementare a suspendării dreptului de a conduce.

În drept, a invocat prevederile art. 466 şi urm. C. proc. civ., O.U.G. 2/2001. Prin întâmpinarea formulată, intimatul a invocat excepţia tardivităţii apelului, iar în subsidiar a solicitat respingerea acestuia, ca nefondat”.

Mai mult de atât, după o analiză mai amlă a planșelor foto din dosar, s-a observat faptul că:

nu se poate distinge numărul de înmatriculare al autoturismului surprins de agentul constatator”.

Pe de altă parte, şi înregistrarea video depusă la dosar este extrem de neclară, putându-se observa mai multe maşini care se deplasează în aceeaşi direcţie, unele după altele, ale căror numere de înmatriculare nu se pot distinge. În atare condiţii, tribunalul conchide că există un dubiu cu privire la numărul de înmatriculare al autoturismului avut în vedere de agentul constatator, dubiu care îi profită apelantului-petent, conform principiului in dubio pro reo. Ca atare, în temeiul art. 480 C. proc. civ. va admite apelul şi va schimba sentinţa, în sensul că va admite plângerea şi va anula procesul-verbal contestat”

Astfel, Gigi Becali a câștigat procesul cu Poliția Română, la mai bine de un an după ce a avut loc sancțiunea din Argeș. Decizia schimbării sentinței, în sensul admiterii plângerii și anulării procesului-verbal contestat este definitivă.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Prins cu suta la oră prin Drăganu, Gigi Becali refuză să predea carnetul de șofer

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | DN7 | FCSB | Gigi Becali | Pitești | Poliția Română | Tribunalul Argeș