Giorgia Meloni revendică victoria alegerilor din Italia! Viktor Orban a felicitat-o

de | 26.09.2022 13:01 | Știri, După subiect, Eveniment

Extremiștii au câștigat puterea în Italia, iar Giorgia Meloni a revendicat conducerea următorului guvern, după ce partidul postfascist Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia, FDI) a ocupat prima poziție la alegerile legislative de duminică.

Italienii au transmis un mesaj clar în favoarea unui guvern de dreapta condus de Fratelli d’Italia. Vom guverna pentru toţi italienii”, a transmis Giorgia Meloni.

Conform sondajelor, partidul Frații Italiei a strâns aproximativ 43% din voturi, ceea ce presupune majoritate în ambele camere ale Parlamentului. Este pentru prima dată din 1945 când un partid post-fascist se află în poziția de a conduce Italia.

După victoria obținută de partidul Giorgiei Meloni, premierul Ungariei, Viktor Orban, a felicitat-o pe aceasta.

Avem nevoie mai mult ca oricând de prieteni care împărtăşesc o viziune şi o abordare comune faţă de Europa”, a transmis Orban.

Meloni ar putea fi prima femeie prim-ministru a țării.

Foto BZI

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole