Granturi de 100.000 de euro pentru digitalizarea IMM-urilor

de | 20.02.2023 11:43 | Știri, Din ediția tipărită, Economic, Județean

„Proiectele de digitalizare a IMM-urilor românești vor fi finanțate din bani europeni, printr-un capitol dedicat din PNRR”, anunță senatorul liberal Dănuț Bica, domnia-sa detaliind această măsură de sprijin a antreprenorilor.

„Fiecare companie poate accesa un grant de până la 100.000 euro pentru achiziția de echipamente informatice, de aplicații și licențe software (inclusiv pentru blockchain), servicii cloud, sisteme pentru realitate virtuală și instalații care automatizează fluxul tehnologic. Dincolo de achiziții, cu aceste fonduri se mai pot plăti cursuri de instruire a personalului, servicii de consultanță în implementarea de soluții informatice sau realizarea de site-uri.

Apelul de proiecte a început în data de 15 februarie și va ține până la 30 iunie. Solicitările vor fi evaluate până la mijlocul lunii august, iar prima etapă a semnării contractelor de finanțare va începe la 15 septembrie.

Fondurile totale alocate acestui proiect sunt de 347,50 milioane euro.

Pentru mai multe detalii, Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene a publicat un ghid de aplicare și un centralizator cu întrebări și răspunsuri, care pot fi accesate pe site-ul mfe.gov.ro.”, se arată în comunicarea publică făcută de senatorul PNL, Dănuț Bica.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: