Până în decembrie! Gratuit la Spitalul Județean de Urgență: testare Babeș-Papanicolau!

de | 17.10.2023 11:07 | Pitești, Lifestyle

Cancerul de col uterin este o afecțiune ce poate fi prevenită și chiar tratată dacă este descoperită la timp. De aceea se recomandă efectuarea testului Babeș-Papanicolau anual, deoarece, dacă boala este descoperită în stadiul incipient, șansele de vindecare sunt foarte mari.

test cancer

La Spitalul Județean de Urgență Pitești, testul Babeș-Papanicolau și dozarea HPV sunt efectuate în mod absolut gratuit, până în luna decembrie.

Așa cum ne-a explicat șeful Secției Obstretică-Ginecologie, medicul Marcel Buzatu, pot beneficia de aceste analize gratuite pacientele cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani.

UPU Spital Judetean 1 - Până în decembrie! Gratuit la Spitalul Județean de Urgență: testare Babeș-Papanicolau!

Acestea nu au nevoie de bilet de trimitere și este necesar să se prezinte la cabinetul de Ginecologie din Ambulatoriul de Specialitate al SJU Pitești (fosta policlinică) pentru recoltare.

Rezultatele se transmit la 7 zile de la data prezentării pentru efectuarea testelor.

Buzatu SJUP Papanicolau

Medicul Marcel Buzatu le încurajează pe argeșencele cu vârsta între 24 și 64 de ani să se prezinte pentru efectuarea acestor testări gratuite pentru a își monitoriza sănătatea și a afla dacă totul este bine.

Procedura este una nedureroasă și destul de rapidă, așa că nu au de ce să nu profite de această ocazie.”

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonloine.ro:

 Medicul cardiolog Adrian Tase: CUM NE PREGĂTIM DE SEZONUL VIROZELOR ȘI AL GRIPEI!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SJU Pitești