Ofereau asasinate la comandă! 7 percheziții la un grup de români căutați de serviciile SUA!

de | 06.04.2022 14:06 | Știri, Importante, Național

  • Asasinate la comandă! Numai din astea nu mai făceau românii!

Zi extrem de complexă pentru lucrătorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

Aceștia au coordonat efectuarea a șapte percheziții domiciliare pe raza județelor Gorj și Hunedoara, în baza  unei cereri de comisie rogatorie transmisă de către autoritățile din Statele Unite ale Americii.

Speța privește, conform comunicării oficiale a DIICOT, cercetarea mai multor cetățeni români sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la infracțiunea de omor și spălarea banilor.

În fapt, autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii vizează activitatea unui grup infracțional organizat care a administrat pagini de internet pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare a unor asasinate la comandă.

Aceste site-uri erau accesibile numai prin intermediul unei rețele care folosește programe informatice care maschează traficul prin internet al utilizatorilor, prin criptarea și direcționarea traficului prin relee intermediare.

Site-urile pe care își postau ofertele de asasinate la comandă păreau să accepte plata serviciilor exclusiv în monedă electronică.

 

 

Autoritățile din Statele Unite ale Americii au stabilit că acest grup este format din cinci sau mai multe persoane aflate pe teritoriul României, care a acționat în mod coordonat pentru administrarea site-urilor respective și în vederea spălării sumelor de bani obținute în urma comiterii infracțiunilor de instigare la comiterea de asasinate.

Comenzi de asasinate urmărite de Homeland Security Investigations

  • Prejudiciul produs prin activitatea infracțională este de aproximativ 500.000 de euro.
  • În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate calculatoare, telefoane, înscrisuri care prezintă interes pentru cauză și a fost indisponibilizată suma de 30.000 de lei.
  • Persoanele față de care au fost emise mandate de aducere (5 suspecți și 4 martori) au fost conduse la sediul unităților de poliție pe raza cărora au fost efectuate perchezițiile domiciliare, în vederea audierii și continuării cercetărilor.

La activitățile desfășurate au asistat și reprezentanți ai Homeland Security Investigations – United States of America și ai Ambasadei Statele Unite ale Americii la București – DIPLOMATIC SECURITY SERVICE.

Homeland Security Investigations (HSI) este principalul serviciu de investigație al Departamentului de Securitate Internă al SUA, responsabil cu investigarea crimelor și amenințărilor transnaționale, în special a acelor organizații criminale care exploatează infrastructura globală prin care se deplasează comerțul internațional, călătoriile și finanțele. Misiunea HSI este să investigheze, să perturbe și să desființeze organizațiile teroriste, transnaționale și alte organizații criminale care amenință sau caută să exploateze legile vamale și de imigrare ale Statelor Unite.

Are o autoritate cu limite extrem de mari pentru a desfășura investigații penale federale cu privire la circulația transfrontalieră ilegală a persoanelor, bunurilor, banilor, tehnologiei și alte tipuri de contrabandă în Statele Unite. HSI folosește instrumentele și puterea de care beneficiază pentru a investiga o gamă largă de infracțiuni transnaționale, inclusiv: terorismul, amenintari la securitatea natională, contrabanda cu narcotice, activitatea bandelor transnaționale, exploatarea copiilor, contrabanda si traficul de persoane, exporturile ilegale de tehnologie și arme controlate, spălare de bani, fraude financiare și escrocherii, infracțiuni la locul de muncă și la locul de muncă, criminalitatea cibernetică, furt de proprietate intelectuală și fraudă comercială, fraudă de identitate și beneficii și încălcări ale drepturilor omului și crime de război.

În colaborare cu partenerii lor strategici din SUA și din străinătate, agenții speciali HSI adună dovezi pentru a identifica și pentru construi cazuri penale împotriva organizațiilor criminale transnaționale (TCO), a rețelelor teroriste și a facilitatorilor și a altor elemente criminale care amenință Statele Unite. HSI lucrează cu procurori pentru a inculpa și aresta infractorii, pentru a executa mandate de percheziție penală, pentru a sechestra bani și pentru a întreprinde alte acțiuni menite să perturbe și să desființeze organizațiile criminale care operează în întreaga lume.

Suportul de specialitate a fost asigurat, pe teritoriul țării noastre, de către Direcția de Operațiuni Speciale.
Perchezițiile au fost efectuate de către D.C.C.O. – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, S.C.C.O. Gorj și S.C.C.O. Hunedoara, cu ajutorul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova și Grupării Mobile de Jandarmi Alba.

Notă DIICOT: Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Material foto video: DIICOT


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:


 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SUA