Cel mai mare parc fotovoltaic din România va fi la Rătești – 155 MW

de | 06.04.2022 14:55 | Știri, Economic, Județean, Rural


Cel mai mare parc solar fotovoltaic din România va fi la Rătești și este dezvoltat de compania israeliană Econergy, care a achiziționat proiectul de la Portland Trust, anul trecut în noiembrie. Acesta va avea o capacitate de 155 MW. La momentul achiziționării, Econergy anunța că va începe producția de energie în 2023.

„Econergy este încântată să conducă dezvoltarea și construcția celui mai mare proiect solar fotovoltaic din România. Solarul este o tehnologie de bază pentru Econergy și va constitui o parte cheie a strategiei noastre de dezvoltare proiecte de energie regenerabilă în Europa în următoarele luni”, spunea Eyal Podhorzer, CEO al Econergy, anul trecut, după încheierea acordului cu Portland Trust.

Autorizație de înființare pentru”Centrala electrică fotovoltaică Rătești”

Luna trecută, s-a făcut un nou pas în dezvoltarea acestui proiect. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a acordat „Autorizaţia de înfiinţare nr. 1198 operatorului economic RĂTEȘTI SOLAR PLANT SRL pentru realizarea noii capacităţi energetice ”Centrala electrică fotovoltaică Rătești”, cu puterea electrică maximal debitată de 131,25 MW, care va fi amplasată în comuna Rătești, satul Ciupa-Mănciulescu, județul Argeș.”, după cum se arată în comunicatul de presă.

ANRE a mai specificat că „autorizațiile de înființare acordate vor contribui, ulterior punerii în funcțiune a capacităților energetice, la creșterea puterii electrice instalate în Sistemul Energetic Național.

De asemenea, instalarea de noi capacități de producere eficiente și performante va contribui semnificativ la reducerea dependenței față de importuri, creșterea competitivității pe piața internă angro de energie electrică și în final va conduce la reducerea prețului la consumatorul final.”

Econergy are proiecte de 6GW în Europa, în România având în dezvoltare parcuri cu o capacitate de 1,5 GW. Se preconizează ca parcul de la Rătești să furnizeze energie pentru circa 100.000 de case și va contribui la diminuarea emisiilor de CO2.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ecoenergy | Europa | Rătești