Simona Bucura Oprescu: „Continuăm lupta de a avea programe de finanțare corelate nevoilor reale ale României”

de | 06.04.2022 15:03 | Știri, Județean, Național, Politic

  • Deputatul PSD, Simona Bucura Oprescu a participat la ședința Adunării Generale a Asociației Orașelor din România, ,în calitate de președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

 

Am lansat un apel direct la parteneriat între noi, Parlamentul României, singura autoritate legiuitoare a țării, și primarii de orașe, cei care aplică legislația.

Pentru creșterea capacității administrative a României, reforme administrative adecvate, respectarea principiului autonomiei autorităților publice locale, avem nevoie de un Cod Administrativ care să genereze servicii publice de calitate, act normativ la care lucrăm în acest moment în Comisia pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului. Este în stadiu avansat și proiectul Codului Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor.

Un alt obiectiv legislativ important pe care îl avem în vedere este Codul Finanțelor Publice Locale, care să confere autonomie reală, decizie, putere financiară și predictibilitate autorităților publice locale.” a precizat deputatul PSD.

 

de SBO

Continuăm lupta de a avea programe de finanțare corelate nevoilor reale ale României

Pe de altă parte, având în vedere că necunoașterea legii nu exonerează de răspundere, avem obligația de a găsi soluții la nevoia de formare atât a aleșilor locali, cât și a funcționarilor publici prin Institutul Național de Administrație.

I-am asigurat pe primarii de orașe din România de tot sprijinul meu în a corecta nedreptățile repetate cu privire la statutul aleșilor locali, pentru a se ajunge la un echilibru între responsabilitățile și drepturile lor.

Continuăm lupta de a avea programe de finanțare corelate nevoilor reale ale României în acord cu etapa de dezvoltare în care ne aflăm.

Dacă noi alegem să avem o atitudine de înfrânți, atunci așa va fi și viitorul nostru. Dacă noi alegem să fim luptători pentru viața, bunăstarea românilor și dezvoltarea comunităților, atunci suntem obligați să acționăm împreună!” a afirmat Simona Bucura Oprescu.

 

de PSD

 

Tot astăzi, 6 aprilie, Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, s-a întâlnit cu o delegație a Uzinei Dacia de la Mioveni pentru a discuta problemele cu care constructorul auto se confruntă. La întâlnire au fost prezenți și ministrul Economiei, Florin Spătaru, președintele PSD și al Consiliului Județean Ion Mînzînă, deputații PSD Simona Bucura-Oprescu și Nicolae Pavelescu, precum și primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, unul dintre cei care au avut inițiativa unei astfel de discuții.

Din delegația Dacia au făcut parte directorul general Mihai Bordeanu, directorul Cumpărări Cristian Tucă, directorul Afaceri Publice Gabriel Sicoe și directorul de Comunicare Cristian Nezvoreanu.

 

PSD de

 

La întâlnire au fost discutate teme legate de subvenții, șomaj tehnic, dar și de efectele creșterii costurilor la energie și ale crizei semiconductorilor asupra producției, industria auto fiind unul dintre cele mai afectate segmente ale economiei, mai ales pe fondul izbucnirii războiului din Ucraina.

Președintele Marcel Ciolacu, PSD și Guvernul susțin în continuare Uzina Dacia, cel mai mare exportator al țării, principalul obiectiv fiind menținerea locurilor de muncă. Pe de altă parte, va fi prelungită și măsura Kurzarbeit până la sfârșitul anului, o măsură care a funcționat în perioada stării de alertă şi care a acoperit 75% din salariile angajaților de la bugetul de stat.

 

de psd

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu | Mioveni | PSD | PSD Câmpulung | Simona Bucura-Oprescu