Percheziții în Argeș! O grupare de români cumpăra şi ucidea ilegal cai!

de | 15.03.2023 20:16 | Știri, Eveniment, Național

Descoperire șocantă! Mai multe persoane cumpărau, apoi ucideau ilegal cai într-un abator din Brașov, fără autorizație. Carnea era vândută în Italia.

Au fost făcute, în cursul zilei de marți, 32 de percheziții domiciliare în în județele Brașov, Sibiu, Covasna, Dâmbovița, Prahova, Argeș, Ialomița și municipiul București, la sediul unor instituții, la sediile/punctele de lucru ale unor societăți comerciale, respectiv la domiciliile unor funcționari publici, administratori de societăți comerciale și angajați ai acestora, unde existau informații că s-ar afla valori, obiecte, înscrisuri sau animale ce au legătură cu infracțiunile cercetate.

Perchezițiile au fost făcute de Poliţia Română, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi alte structuri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

Acuzații au acționat începând cu luna noiembrie a anului trecut și până în prezent, potrivit Antena 3 CNN.

În mod uzual, una dintre persoanele bănuite, administrator al unei societăți comerciale, ar fi achiziționat cai de la diverse persoane, fără documentele legale și i-ar fi transportat, de asemenea, fără îndeplinirea condițiilor de legalitate, către un abator din județul Brașov, unde animalele erau ucise, fără drept.

Uciderea animalelor s-ar fi făcut prin participarea altor membri din familie, care ar fi falsificat pașapoartele, astfel încât să rezulte că ecvidele erau în proprietatea de drept a societății comerciale.

Întreaga acțiune de falsificare ar fi fost sprijinită de medicul veterinar, care ar fi inserat date nereale, în așa fel încât toată documentația să aibă formă aparentă de legalitate a provenienței și transportului cailor, ca la final, animalele aduse să fie ucise cu nerespectarea obligațiilor prevăzute de legislația în vigoare”, scrie într-un comunicat al poliției, conform sursei citate.

 

 

Sursa Foto shopro.bayraktarreklam.net

Doto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșean depistat pentru deținere ilegală de lemne!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Covasna | Dâmbovița | Ialomița | Italia | Prahova | Sibiu