Hidroelectrica avertizează asupra unor tentative de fraudă de tip deepfake

de | 10.02.2024 18:15 | Național, Lifestyle

Compania Hidroelectrica avertizează asupra unor tentative de fraudă în care sunt folosite clipuri video contrafăcute, folosind tehnologia deepfake.

Clipurile includ persoane publice, artiști sau vedete TV care promovează tranzacționarea acțiunilor societății, potrivit antena3.ro

Subliniem cu fermitate că aceste conținuturi sunt frauduloase și induc în eroare publicul cu privire la implicarea acestor personalități în tranzacționarea acțiunilor Hidroelectrica, având ca scop final înșelarea celor atrași de posibilitatea obținerii facile a unor câștiguri financiare substanțiale”, se arată într-un comunicat al companiei.

8a188c4e 0fc9 4933 b629 d5bc955e3b66 - Hidroelectrica avertizează asupra unor tentative de fraudă de tip deepfake

Foto; Facebook Hidroelectrica

Pentru a evita situațiile nedorite, compania recomandă românilor să evite încărcarea datelor personale sau informațiilor bancare pe platforme online care promit câștiguri exagerate în urma tranzacționării acțiunilor Hidroelectrica.

De asemenea, compania recomandă raportarea acestor clipuri platformelor de socializare pe care sunt încărcate, pentru a putea fi șterse.

Totodată, reprezentații Hidroelectrica recomandă românilor să fie extrem de precauți și să nu se lase înșelați de citate sau imagini asociate cu diverse nume celebre.

Subliniem și clarificăm faptul că aceste declarații nu sunt reale și nu reflectă opiniile sau poziția reală a personalităților respective. Hidroelectrica ia măsuri pentru a proteja interesele investitorilor și publicului larg și colaborează cu autoritățile pentru investigarea și contracararea oricăror acțiuni ilegale care afectează numele și imaginea companiei”, a mai transmis Hidroelectrica.
Foto; Facebook Hidroelectrica
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Hidroelectrica