Din ianuarie intră mai mulți bani. Cupoanele de pensie cu majorarea de 13,8% se tipăresc!

de | 17.12.2023 12:50 | Național, Economic, Importante

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) vine cu o veste bună pentru pensionari: încă de dimineață a început tipărirea cupoanelor de pensii cu majorarea de 13,8% aplicabilă din prima lună a anului 2024.

 Sursă foto: Facebook Ministerul Muncii.

Vă reamintim că la sfârșitul lunii noiembrie președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat noua lege a pensiilor, după ce ea fusese adoptată în Camera Deputaților cu 199 de voturi pentru, 39 împotrivă și 17 abțineri. Astfel, pensiile se vor mări în două rânduri în 2024: cu 13,8% din ianuarie, iar din septembrie prin recalculare. Prin recalcularea din septembrie 2024 a tuturor pensiilor din sistemul public: se vor introduce puncte suplimentare pentru stabilitatea în muncă; se vor lua în calcul veniturile nepermanente contributive (sporuri, acord global, prime, al 13-lea salariu); mamele se pot pensiona mai devreme cu șase luni pentru fiecare copil pe care l-au crescut.

 Sursă foto: Facebook Ministerul Muncii.  Sursă foto: Facebook Ministerul Muncii.

 Se întâmplă chiar acum!

Cupoanele de pensie cu majorarea de 13,8% se tipăresc începând din această dimineață, colegii din Casa Națională de Pensii sunt pe poziții. Din ianuarie, banii vor fi pe carduri sau vor ajunge prin mandat poștal”, a transmis Minsiterul Muncii.

 Sursă foto: stirileprotv.ro și Facebook Ministerul Muncii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Formula este valabilă din septembrie 2024. Iată cum orice român își poate calcula pensia!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii

Ultimele articole