Iată când se deschide. Concursul național de proiecte de tineret și studenți are un buget de 3 milioane lei

de | 13.01.2024 08:24 | Național, Economic

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES) organizează, în perioada 15 ianuarie 2024 – 03 noiembrie 2024, Concursul național de proiecte de tineret și studenți. Astfel, ONG-urile de și pentru tineret pot depune proiectele pentru accesarea finanțării în perioada 25 ianuarie – 15 februarie 2024.

MFTES anunță că bugetul total alocat Concursului național de proiecte de tineret și studenți este de 3.000.000 lei, repartizat astfel: 1.500.000 lei, pentru linia de finanțare destinată proiectelor de tineret și 1.500.000 lei, pentru linia de finanțare destinată proiectelor studențești. Limita maximă pe proiect este 150.000 lei. Un solicitant poate depune maximum un proiect în cadrul aceleiași linii de finanțare, dar nu pentru același tip de activitate.

Care sunt prioritățile?

Prioritățile Concursului național de proiecte de tineret și studenți sunt următoarele: Consultarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor; Dezvoltarea responsabilității sociale și individuale a tinerilor și facilitarea accesului egal al tinerilor la drepturi; Crearea și susținerea de oportunități pentru tinerii din zonele rurale; Dezvoltarea competențelor tinerilor corelate cu dimensiunea de mediu a dezvoltării durabile; Dezvoltarea competențelor necesare pentru o mai bună incluziune socială şi inserție profesională, în special a competențelor digitale; Dezvoltarea competențelor culturale prin organizarea de evenimente în domeniile creative și culturale dedicate tinerilor. Detalii cu privire la condițiile de eligibilitatea a solicitanților și a proiectelor, depunerea dosarului de concurs, finanțarea și decontarea proiectelor, se pot găsi în Metodologia pentru Concursul național de proiecte de tineret și studenți.  

Sursă foto: Facebook MFTES.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ce se întâmplă cu problemele semnalate? 5 milioane de facturi înregistrate în sistemul e-Factura

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Familiei