Iată cine face Studiul de Fezabilitate. Încă un pas important pentru Drumul Expres A1 – Pitești – Mioveni

de | 12.02.2024 19:59 | Județean, Administrație

Consiliul Județean (CJ) Argeș a încheiat procedura de achiziție privind “Serviciile de elaborare documentație tehnică Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții: DRUM EXPRES A1 – PITEȘTI – MIOVENI”. Potrivit informării celor de la CJ Argeș, licitația a fost adjudecată de Asocierea H.V.I.D CONSULTING GROUP S.R.L. (lider de asociere) si VIA DESIGN S.R.L. (asociat), subcontractanti: GAZMIND S.R.L., VEHICULE SPECIALE S.R.L., I WAVE SOLUTIONS S.R.L., VPROIEKT S.R.L., INELCO MON IMPEX S.R.L., MUZEUL JUDETEAN ARGES, GREEN COLLECTIVE S.R.L., GEOTESTING C.I. S.R.L.

Sursă foto: Facebook CJ Argeș

Durata de realizare a serviciilor – 12 luni de la data de începere a contractului din care:

  • Elaborare Studiu de fezabilitate – 9 luni;
  • Asistența tehnică acordată Beneficiarului pentru susținerea aplicației de finanțare și Asistență Tehnică acordată Beneficiarului pentru procedura de atribuire a Proiectării și Execuției Lucrărilor – 2 luni;
  • Raport financiar final – 1 lună.

Valoarea serviciilor – 2.770.807,82 lei fără TVA.

Sursa de finanțare a investiției Programul de Transport 2021-2027.

Sursă foto: Facebook CJ Argeș

 “Varianta de traseu avizată are o lungime estimată de 10,39 km și va asigura un carosabil corelat cu traficul estimat, dimensionat pentru trafic greu și agabaritic, pentru o viteză de proiectare de 100 – 120 km/h. În afară de drumul propriu zis, investiția presupune și construirea de poduri, pasaje pe drum expres, restabilirea legăturilor rutiere întrerupte de drumul expres, nodurile rutiere și podețe. Sunt stabilite două noduri rutiere. Un nod este prevăzut la desprinderea drumului expres din autostrada de centură a Municipiului Pitești A1, respectiv în zona km 117+300, unde este indicată execuția unui nod direcțional de mare viteză între cele două căi de comunicație, alcătuit din 6 bretele unidirecționale. Pentru asigurarea unei bune legături cu DN 73E – Centura de sud Mioveni este prevăzut un nod rutier în zona km 10+150, amplasat pe raza orașului Mioveni”, a precizat Marius Nicolaescu, vicepreședinte CJ Argeș, potrivit sursei citate.

După cum se știe, în luna noiembrie 2022, în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș și Cristian Pistol, directorul CNAIR, au semnat un protocol de colaborare între CNAIR și Consiliul Județean Argeș pentru construcția Drumului Expres A1-Pitești-Mioveni.Acest studiu de fezabilitate va sta la baza depunerii cererii de finanțare pe Programul de Transport 2021-2027.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook CJ Argeș

Citiți,  de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Modificări în traficul din cartierul Trivale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole