Important pentru elevi. Programul ”Masă sănătoasă” continuă și în 2024!

de | 11.01.2024 15:17 | Național, Economic

Ministerul Educației anunță că în ședința Executivului de astăzi a fost aprobată Hotărârea de Guvern de instituire a Programului Național ”Masă sănătoasă”. Pentru asigurarea continuității, cele 450 de unități de învățământ preuniversitar beneficiare ale programului ”Masă caldă” sunt incluse, de drept, în Programul Național ”Masă sănătoasă”, pentru anul 2024.

Potrivit informării MInisterului Educației, scopul este ca pentru elevii din aceste unități de învățământ programul să se desfășoare fără întrerupere. Programul se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar, și implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată.

Pot începe procedurile de implementare

Unitățile administrativ teritoriale care au unități de învățământ preuniversitar cuprinse în Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pot începe procedurile de implementare a Programului Național ”Masă Sănătoasă” pentru acest an. Sumele alocate implementării acestui program sunt prevăzute în Legea bugetului de stat pe anul 2024, bugetul fiind de 1.139.400 mii lei.

Finanțarea PNMS se asigură de la bugetul de stat din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor și municipiului București. Potrivit sursei citate, sumele prevăzute pot fi suplimentate din veniturile proprii ale bugetelor locale ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau din alte surse de finanțare, legal prevăzute, în următoarele situații:

  • a) stabilirea prin hotărâre a consiliului local a unei valori zilnice mai mari decât cea prevăzută în HG;
  • b) creșterea, în perioada aplicării Programului național “Masă sănătoasă”, a numărului de preșcolari/elevi beneficiari din unitățile de învățământ.

Foto descriptiv. Sursă foto: Ministerul Educatiei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Guvernul a aprobat. Ajutor pentru copiii instituționalizați

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole