Important pentru elevii din anii terminali. Ministerul Educației vrea un program de ”Învățare remedială”

de | 11.01.2024 18:34 | Administrație, Național

Ministerul Educației vrea să organizeze un program adaptat și intensiv de Învățare remedială”, cu o frecvență săptămânală, pentru elevii din anii terminali, care în anul școlar precedent au avut media generală mai mică de 7, în vederea pregătirii pentru evaluarea națională, respectiv examenul de bacalaureat. Această măsură vine ca urmare a a publicării rapoartelor de cercetare privind neparticiparea elevilor la evaluarea națională pentru clasa a VIII-a și la examenul național de bacalaureat 2023 realizate de Unitatea de Cercetare în Educație din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, instituție aflată în subordinea Ministerului Educației.

”Este pentru prima dată când avem studii de cercetare privind cauzele neparticipării la examenele naționale – un fenomen complex, influențat de o diversitate de factori.

Mulțumesc Unității de Cercetare în Educație pentru realizarea acestui instrument esențial în proiectarea intervențiilor adecvate de politică publică: acestea trebuie să fie fundamentate pe dovezi și pe recomandările cercetătorilor în domeniu”, a transmis ministrul Educației, Ligia Deca, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook.

Având în vedere concluziile studiului, Ministerul Educației a transmis în teritoriu, spre a fi implementate în școli, o serie de măsuri, printre care:

  • Organizarea și desfășurarea unui program adaptat și intensiv de Învățare remedială”, cu o frecvență săptămânală, pentru elevii din anii terminali, care în anul școlar precedent au avut media generală mai mică de 7, în vederea pregătirii pentru evaluarea națională, respectiv examenul de bacalaureat.
  • Monitorizarea prezenței elevilor și luarea măsurilor pentru prevenirea și diminuarea absenteismului, inclusiv prin introducerea unui sistem de monitorizare a prezenței la școală a elevilor și de informare permanentă a familiilor acestora. Sesizarea cazurilor de absenteism ridicat la serviciile publice de asistență socială și colaborarea cu acestea în vederea reintegrării elevilor la cursuri;
  • Susținerea de către ISJ/ISMB a unităților de învățământ în implementarea proiectelor cu finanțare externă (PNRAS, ROSE) în vederea valorificării activităților și resurselor acestora pentru prevenirea abandonului școlar și pentru creșterea rezultatelor la examenelor naționale.

Foto descriptiv. Sursă foto: Stirile Pro tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ce se întâmplă cu problemele semnalate? 5 milioane de facturi înregistrate în sistemul e-Factura

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ligia Deca | Ministerul Educaţiei | Ministerului Educației | Ministrul Educației

Ultimele articole