Nu scăpăm de ger! Meteorologii anunță un nou val de frig în România

de | 11.01.2024 17:53 | Național, Lifestyle

Nu scăpăm de ger și ninsori. Meteorologii anunță frig cumplit și în următoarele zile.

Chiar dacă pare că frigul s-a mai potolit, de mâine, gerul va pune din nou stăpânire pe țara noastră.

Pe parcursul zilei de joi, vor mai crește ușor temperaturile, la nivelul maximelor diurne, între 0 până la 6 grade, însă vineri și sâmbătă, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât minimele înregistrate pe parcursul nopților se vor situa între -10 și -15, în zonele centrale, nordice și estice ale țării, până la -7 grade, în zonele mai joase de relief din sudul și sud-estul teritoriului”, a anunțat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3.

Potrivit specialiștilor ANM, de vineri, un nou val de aer rece va afecta teritoriul țării noastre și se va resimți în mod deosebit în nordul, centrul și estul teritoriului, acolo unde vom avea, din nou, temperaturi maxime negative, cele mai scăzute fiind estimate în zona Moldovei.

Un nou val de aer rece va afecta teritoriul țării noastre mâine și mâine noapte și se va resimți în mod deosebit în nordul, centrul și estul teritoriului, acolo unde vom avea, din nou, temperaturi maxime negative, cele mai scăzute fiind estimate în zona Moldovei. Mâine sunt așteptate acolo maxime undeva între -5 și -4 grade, până la, cel mult, minus 1-2 grade.

Tot mâine, maxime negative vor mai fi și în Transilvania, Banat și Crișana. Maximele vor fi ușor pozitive doar în regiunile sudice”, a mai spus Elena Mateescu

În noaptea de vineri spre sâmbătă, va fi din nou ger. Temperaturile minime vor coborî sub -10 grade în nordul, centrul și estul teritoriului, pe arii mai extinse Maramureș, Transilvania, Moldova, și mai restrânse în celelalte regiuni. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată.

Vineri, 12 ianuarie, cerul va avea înnorări temporare și va ninge slab în zonele montane și în Maramureș, local în Transilvania, Muntenia și Moldova și izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare îndeosebi la altitudini mari la munte, viscolind sau spulberând zăpada, dar local și în est și pe arii restrânse în rest. Pe alocuri se va forma ceață.

foto descriptiv playtech.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșean de 43 de ani trimis în judecată, după ce a fost prins băut la volan

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM