De importanță turistică. Muzeul Golești, inclus în Ruta Muzeelor Etnografice în Aer Liber din România

de | 30.04.2023 10:20 | Județean, Lifestyle, Național, Știri

Vestea lunii aprilie vine de la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești. Acesta a fost inclus în Ruta Muzeelor Etnografice în Aer Liber din România. În anul 2020, Ruta Muzeelor Etnografice în Aer Liber din România a primit recunoașterea Ministerului Turismului, fiind a treia rută cultural-turistică cu dezvoltare pe plan național.

Ruta Muzeelor Etnografice în Aer Liber din România urmărește promovarea în comun a unor  obiective de mare importanță atât la nivel național, cât și la nivel local. Instituțiile care fac parte din proiect sunt păstrătoare ale unui patrimoniu bogat, o adevărată comoară culturală moștenită de la înaintași și păstrată pentru a vorbi urmașilor și străinilor despre valorile și credințele poporului român.

Sursă foto: muzeulgolesti.ro.

Din acest an, 2023, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești a devenit un obiectiv al acestei rute, alăturându-se celorlalte instituții de profil din România care fac parte din acest proiect: Consiliul Judeţean Maramureş – Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti”- Bucureşti, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA – Sibiu, Muzeul Satului Maramureşean – Sighetu Marmației, Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Parcul Etnografic Național ”Romulus Vuia”- Cluj-Napoca, Muzeul Arta Lemnului – Câmpulung Moldovenesc, Muzeul Ţării Oaşului – Negreşti Oaş – jud. Satu Mare, Muzeul Naţional al Bucovinei – Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul ”Haszmann Pal” – Cernat – Covasna, Muzeul Satului Bănăţean – Timişoara și Muzeul Satului Brănean – Bran – jud. Brașov. ”Duminică 23 aprilie 2023, la Baia Mare, cu ocazia deschiderii oficiale a sezonului de vizitare la Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, muzeul nostru a primit diploma și trofeul oficial care ne confirmă statutul de parteneri ai acestei rute. Un produs turistic inovativ este pus astfel la dispoziția agențiilor de turism din țara noastră și a publicului vizitator”, au anunțat reprezentanții unității de cultură pe site-ul instituției.

Sursă foto: muzeulgolesti.ro.

Citiți, dea asemenea, pe anchetaonline.ro:

Află care sunt următoarele zile libere, după minivacanța de 1 mai

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: