În premieră! Pasajul Unirii va dispune de semnal GSM și sistem de ventilație pentru extragerea noxelor!

de | 14.06.2022 14:05 | Știri, Administrație, Național

Începând cu duminică, 19 iunie, se dă startul lucrărilor de consolidare de la Pasajul Unirii. Pentru o perioadă de două luni, circulația acolo va fi oprită, se preconizează că va reîncepe din luna septembrie.. În acestă perioadă, traficul va fi reconfigurat prin Piața Unirii, respectând noile trasee stabilite de Brigada Rutieră București.

În următoarea perioadă, se vor realiza cele mai ample intervenții ale pasajului din ultimii 30 de ani. În primul rând, se va pune accentul pe siguranța tehnică a obiectivului. Astfel, se vor înlocui elementele vechi și degradate cu unele noi, pentru a nu pune viața conducătorilor auto în pericol.

De asemenea, și actualul sistem de iluminare interioară a pasajului va fi înlocuit cu unul care să sporească la maximum vizibilitatea în tunel. Acesta va exista la intrarea dar și pe toată lungimea lui, mai mult, se va contribui și cu finisajele pereților și ale plafonului, ce vor fi amenajate cu materiale de calitate, menite să reflecte lumina.

În premieră pentru acest gen de construcții în România, în pasaj va fi montat un sistem performant de ventilație, menit pentru extragerea noxelor și asigurarea unui aer curat. De asemenea în Pasajul Unirii vor fi montate amplificatoare de semnal GSM pentru a nu mai avea probleme la utilizarea telefoanelor.

Aceste lucrări se vor realiza simultan pe ambele sense de mers, și se va lucra zi și noapte pentru ca proiectul să poată fi finisat la timp.

Este cunoscut faptul că Pasajul Unirii a primit un verdict îngrijorător din anul 2017, acesta fiind construit în anii 1986-1987. Verdictul a fost luat în urma unei expertize tehnice care a arătat faptul că unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală se află într-o stare avansată de degradare.
Pasajul a intrat în administrarea Sectorului 4, iar acesta a demarat procedurile punerii în siguranță a întregului obiectiv în urma unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului București.

Sursa Foto Mediafax

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Pericol de dezastru în centrul Piteștiului!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: