(Video) Inaugurare oficială! Primul avion cu pasageri a aterizat pe Aeroportul Brașov Ghimbav!

de | 15.06.2023 09:07 | Știri, Lifestyle, Național

  • Cursă TAROM pilotată de fiul cosmonautului Dumitru Prunariu!

Zi importantă astăzi, 15 iunie! Primul aeroport construit în România în ultimii 50 de ani este inaugurat oficial.

aeroport Brașov

Nu numai că este prmul aeroport construit în țara noastră după cinci decenii dar este totodată și primul din Europa de Est pe care traficul aerian este dirijat de la distanţă, prin sistemul Remote Tower.

Trebuie precizat faptul că valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la 140 de milioane de euro.

În urmă cu doar câteva zile, pe 10 și 11 iunie , s-au ținut Zilele porților deschise la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, unde brașovenii dar și turiștii au putut vizita aeroportul și s-au putut bucura de concerte și voie bună. A avut loc și o demonstrație aeriană.

aeroport bv

În această dimineață o aeronavă TAROM pilotată de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu, a aterizat pe pista Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav.

Imagini VIDEO de la inaugurarea oficială a aeroportului puteți viziona AICI.

aeroport Brașov

Trebuie precizat că în prima cursă care aterizează la AIBG s-au aflat personalități ale vieții politico-sociale din țara noastră, de la președintele desemnat al Senatului, Nicolae Ciucă, și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, până la cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu, alături de ambasadorii Marii Britanii și Franței și alți oficiali guvermanentali.

În aeronava TAROM este prezent de asemenea și Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov și ministru desemnat al Dezvolării, cel de numele căruia se leagă această realizare remarcabilă a județului Brașov.

aeroport Brașov

Un alt moment deosebit este cel legat de Dumitru-Dorin Prunariu care va primi titlul de Cetățean de Onoare al Județului Brașov.

Reamintim faptul că începând de astăzi, 15 iunie, compania aeriană Dan Air va efectua curse regulate spre: Bruxelles, Nuremberg, Stuttgart, Londra și Barcelona.

aeroport avion wizz

Totodată compania WIZZ Air a anunțat că va începe în luna august și în septembrie curse spre Londra și Dortmund.

Dacă sunteți curioși cum arată aeroportul Brașov, trebuie să știți că are 10 ghișee de check-in, o pistă de 2.800 de metri și un turn virtual de control al zborurilor.

aeroport Brașov aeroport Brașov

De menționat că terminalul aeroportului de la Brașov-Ghimbav este al treilea, ca mărime, după Aeroportul Henri Coandă de la Otopeni și Aeroportul de la Cluj-Napoca.

Mai multe informații legate de zboruri sau angajări puteți afla de pe pagina de Facebook a aeroportului: Aeroportul Internațional Brașov .

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Zilele porților deschise la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Aeroportul Brașov-Ghimbav | Brasov | Bruxelles | Cluj | Cluj-Napoca | Londra | Otopeni | Sorin Grindeanu | Tarom | Wizz Air

Ultimele articole