Încă un centru de îngrijire fost închis temporar de ANPC. Bătrânii erau hrăniți cu alimente expirate

de | 13.08.2024 19:03 | Eveniment, Național

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au oprit temporar funcţionarea unui azil de bătrâni din Ilfov, după ce au fost găsite mai multe nereguli.

Potrivit stirileprotv.ro, este vorba despre un azil din comuna Siliştea Snagov, satul Gruiu, unde comisarii au mers pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, în domeniu.

La fața locului, aceștia au descoperit produse alimentare şi medicamente expirate, un bloc alimentar improvizat care nu avea autorizaţie, pereţi murdari, băi cu gresie şi faianţă spartă sau lipsă și o scară cu trepte din sticlă sparte.

Cu toţii suntem copii, părinţi sau avem în grijă persoane în vârstă, dar ceea ce au constatat comisarii noştri depăşeşte orice urmă de latura umană. În astfel de situaţii, este obligatoriu ca locaţiile să fie autorizate, iar personalul să asigure şi să respecte demnitatea acestor persoane” – a declarat preşedintele interimar al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Sebastian Hotca.

În urma neregulilor constatate, inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 25.000 de lei, au suspendat temporar serviciile oferite și au propus închiderea definitivă a centrului.

După ce ANPC a oprit activitatea azilului, poliţiştii din Ilfov au deschis și ei un dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi. De asemenea, oamenii legii au aplicat și o amendă de 15.000 de lei.

Sursă foto: digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Trei ani de închisoare cu executare pentru poliţistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni și daune morale de 700.000 de euro!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ilfov | Snagov

Ultimele articole