Un alt oligarh rus a murit în condiții suspecte

de | 07.07.2022 16:21 | Știri, După subiect, Eveniment

Continuă să se înmulțească numărul morților suspecte ale oligarhilor ruși. Cel mai recent deces este cel al directorului general al companiei de logistică Astra-Shipping, specializată în contracte Gazprom, Yuri Voronov, în vârstă de 61 de ani.

Acesta a fost găsit fără viață în piscina vilei sale, dintr-o suburbie de lux de lângă Sankt Petersburg, fiind împușcat în cap. Prima pistă luată în calcul este, evident, cea a sinuciderii, conform surselor citate de Europa Libera Ucraina.

Motivul sinuciderii ar fi cel al pierderii unor sume importante de bani din cauza unor probleme pe care le-a întâmpinat cu contractanții și partenerii.

Se pare că între 2020-2021, Astra-Shipping ar fi avut pierderi de 160 de milioane de ruble.

Acesta este al patrulea deces, de la începutul anului, al unui manager asociat direct cu Gazprom.

Unul dintre oligarhii morți ar fi urmat un tratament cu otravă de broaște râioase împotriva mahmurelii

Pare incredibil, dar e adevărat! Cel puțin așa susține presa rusă despre fostul director al companiei petroliere de stat Lukoil, Alexander Subbotin. Acesta a fost găsit mort duminică, 8 mai, în subsolul unei case din Moscova.

Conform anchetatorilor, Alexander Subbotin ar fi murit în urma unei sesiuni împotriva mahmurelii. Sesiunea, ținută de un șaman și soția sa, s-ar fi desfășurat în casa acestora, conform canalului de telegram Mash. Nu era pentru prima dată când fostul oligarhul rus ar fi participat la o astfel de sesiune.

Șamanul, Alexei Pindurin, ar fi declarat anchetatorilor că fostul director al Lukoil ar fi venit la locuința lor într-o stare severă de intoxicație cu droguri și alcool. Din acest motiv, le-ar fi cerut ajutorul celor doi.

Potrivit The Moscow Times, Subbotin ar fi murit în timpul acestei „sesiuni antimahmureală”.

alexander-subbotin

Conform Bzi.ro, în cadrul sesiunii, șamanii incizează pielea și insuflă venin de broască râioasă. Persoana asupra căreia se face această acțiune, ar trebui să se simtă bine odată ce vomită toxinele în urma ingerării otravei.

Ultima întrevedere cu șamanii nu ar fi decurs, însă, așa cum era de așteptat, iar în loc să se trezească din mahmureală, Alexander Subbotin ar fi început să acuze dureri de inimă. Șamanii nu au chemat ambulanța, iar acesta ar fi adormit la subsol, ulterior fiind găsit fără viață.

Anchetatorii au cerut și o examinare toxicologică pentru prezența drogurilor în sângele lui Subbotin.

O declarație despre pierderea cunoștinței ca urmare a unui infarct a fost primită la dispeceratul ambulanței în data de 8 mai. Medicul sosit la fața locului a declarat decesul lui Subbotin. În cazul decesului acestuia a fost deschis un dosar penal care este procesat de Ministerul Afacerilor Interne”, a transmis un purtător de cuvânt al poliției ruse pentru TASS.

Oligarhii ruși mor pe capete după izbucnirea războiului din Ucraina

De la izbucnirea războiului în Ucraina și până în prezent, mai mulți oligarhi ruși au murit în condiții ciudate. În ultimele trei luni, doi dintre aceștia și-ar fi ucis familiile, iar apoi s-ar fi omorât. Este vorba despre Serghei Protosenya, fostul vicepreşedinte al companiei distribuitoare de gaze Novatek, care și-ar fi omorât familia, iar apoi s-ar fi sinucis.

Un alt eveniment nefericit, copiat parcă la indigo, a avut loc  cu câteva zile înaintea celui menționat antetrior, atunci când Vladislav Avaev, fost vicepreşedinte al Gazprom Bank, a fost găsit mort împreună cu familia lui.

La începutul lunii mai, Andrei Krukowski a fost și el găsit mort. Șeful stațiunii de ski ce aparține Gazprom ar fi alunecat de pe o stâncă, potrivit autorităților ruse.

 

Foto Digi 24

Educatoarea violentă a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexander Subbotin | Europa | Gazprom | Rusia | Ucraina

Ultimele articole