Încă un scandal la Uber! Sute de femei ar fi fost violate de șoferii companiei

de | 14.07.2022 20:11 | Știri, După subiect, Eveniment

Uber se confruntă, din nou, cu probleme, după ce 550 de femei au dat în judecată compania, susținând că au fost „agresate, răpite sau violate” de către șoferi ai platformei online.

Situația gravă are loc în SUA, iar compania Uber este acuzată că știa de aceste fapte.

Nu este nimic mai important decât siguranța și de aceea Uber a dezvoltat noi măsuri de siguranță, a pus în aplicare politici de susținere a victimelor și a devenit mai deschisă cu privire la incidentele serioase. Nu putem să comentăm în legătură cu litigiul în curs de soluționare, dar vom continua să punem siguranța pe primul loc”, a spus un purtător de cuvânt al Uber pentru BBC.

Plângerea a fost făcută de mai mulți avocați ai firmei Slater Slater Schulman. Potrivit acestora, agresiunile ar fi fost produse în mai multe state din America și Uber ar fi știut că șoferii companiei agresau și violau femei, încă din 2014, însă a preferat să prioritizeze creșterea economică în detrimentul siguranței clienților.

1000 de cazuri de agresiune și viol în 2020

În luna iunie, Uber publica un raport din care reise că numai în anul 2020 au avut loc 998 de agresiuni, dintre care 141 erau violuri, potrivit Digi 24.

Totuși, compania susține că agresiunile sexuale ale șoferilor care folosesc platforma au scăzut cu 38% față de cele care apar în primul raport, din 2017-2018.

De asemenea, reprezentanții Uber spun că nu pot răspunde pentru faptele șoferilor săi, deoarece ei sunt contractanți independenți și nu angajați, conform Bloomberg Law.

Foto credit Foto Anuntul Telefonic

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Compania Uber- în mijlocul unui scandal uriaș! A corupt mari lideri mondiali

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Uber