anchetaonline.ro

Compania Uber- în mijlocul unui scandal uriaș! A corupt mari lideri mondiali

de | 11.07.2022 09:25 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Compania Uber este implicată într-un scandal mondial, după ce The Guardian a publicat peste 124.000 de documente confidențiale, din care reiese că Uber a păcălit poliția și a fost ajutată la expansiunea sa de către liderii mondiali, precum Joe Biden, Olaf Scholz și George Osborne.

Potrivit documentelor, care relevă activitatea pe o perioadă de cinci ani, gigantul tehnologic a încălcat legile, a folosit violența împotriva șoferilor și a făcut lobby asupra guvernelor.

Este vorba despre perioada în care la conducerea Uber s-a aflat co-fondatorul său Travis Kalanick.

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că perioada respectivă nu mai este reprezentativă pentru ceea ce se întâmplă acum la Uber. De asemenea, nici nu s-a negat valoarea de adevăr a documentelor făcute publice.

Nu vom găsi scuze pentru comportamentul din trecut”, au transmis reprezentanții Uber.

De asemenea, au ieșit la iveală mesaje ale CEO-ului de la vremea respectivă, prin care se susținea organizarea protestelor în Franța de către șoferii Uber: ”Violența garantează succes”, ”Suntem al naibii de ilegali”, susținea Travis Kalanick.

Emmanuel Macron, Biden și Scholz- implicați în acest scandal

Documentele mai dezvăluie cum Uber încerca să obțină sprijin din partea prim-miniştrilor, preşedinţilor, miliardarilor, oligarhilor şi baronilor mass-media.

Emmanuel Macron ar fi ajutat în secret compania, atunci când era ministrul al Economiei, permițând Uber acces frecvent și direct la el și la personalul său.

Și cancelarul cancelarul german, Olaf Scholz, care era primarul orașului Hamburg la acea vreme, ar fi insistat să plătească șoferilor salariu minim.

Joe Biden, care era vicepreședinte în perioada respectivă și susținător al Uber, ar fi întârziat la o întâlnire pe care o avea cu reprezentanții companiei la Forumul de la Davos, motiv pentru care Kalanick ar fi comunicat unui coleg următorul mesaj: „I-am pus pe oamenii mei să-l anunțe că fiecare minut întârziat este un minut mai puțin pe care îl va petrece cu mine.”

Potrivit documentelor, Uber ar fi atras șoferii, după ce a subvenționat puternic călătoriile și ar fi determinat pasagerii să acceseze aplicația atrăgând prin stimulente și modele de prețuri care nu ar fi fost sustenabile.

Guvernele de la vremea aceea ar fi fost presate să rescrie legile pentru a permite crearea unui model de lucru bazat pe aplicații.

Foto Stiri de Cluj

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Lista alimentelor care se vor scumpi din toamnă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: