Val de incendii de vegetație în Argeș! Avertismentul pompierilor

de | 23.08.2023 22:47 | Județean, Eveniment

Pompierii argeșeni au acționat, astăzi, pentru localizarea și lichidarea mai multor incendii de vegetație, ce au izbucnit pe raza județului nostru.

Astfel, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină în cadrul unui incendiu ce a avut loc în proximitatea autostrăzii A1 București Pitești, unde au ars aproximativ 2000 mp de vegetație.

O altă intervenție a salvatorilor a fost în Prundu Mic, unde flăcările au afectat aproximativ 10 mp de vegetație și circa 10 m de gard din lemn.

De asemenea, tot în cursul zilei de astăzi, ei au intervenit și în localitatea Buzoiești, unde au ars aproximativ 3000 kg de gunoi menajer, precum și 10 mp de vegetație.

De flăcări nu a scăpat nici comuna Stolnici, unde au fost afectați 2500 mp de vegetație.

Salvatorii argeșeni au fost solicitați și în localitatea Vedea, unde au fost afectate mai multe construcții de pe două proprietăți, un gard din lemn și vegetația din apropiere.

Având în vedere faptul că sunt tot mai dese astfel de cazuri, pompierii argeșeni fac apel către cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea incendiilor de vegetație.

Totodată, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise. Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Incendiile de vegetație distrug totul în calea lor!
Credeți-ne pe cuvânt, nu trebuie să se întâmple ca să conștientizați pericolul!
Aceste incendii pot provoca și victime! Protejați-vă viața și proprietatea!
Ne repetăm, dar poate se va înțelege gravitatea acestor arderi necontrolate, pentru că poate pune în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale și păsări, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole.”, transmite ISU Argeș

sursă foto ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Incendiu în Trivale! Un autoturism a fost avariat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș