Incendiile de vegetație au început să facă, iarăși, prăpăd în județul Argeș. În weekendul care a trecut, pompierii au intervenit pentru stingerea a 10 incendii, cele mai multe fiind de vegetație uscată.
Acestea au fost produse în:
– Costești, au fost afectați aproximativ 2000 mp de vegetație uscată și mărăciniș;
– Băbana, au fost afectați aproximativ 500 mp de vegetație uscată, iar o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit arsuri la membrele inferioare;
– Pitești, au ars aproximativ 700 mp de vegetație uscată;
– Teiu, au fost afectați aproximativ 1000 mp de vegetație uscată;
– Căteasca, au ars aproximativ 8000 mp dintr-un lan de grâu și circa 10 kg de gunoi menajer;
– Slobozia, au ars aproximativ 8000 mp de miriște și lan de grâu și un autoturism a fost distrus. Intervenția s-a desfășurat în colaborare cu un echipaj cu o autospecială de stingere de la SVSU Slobozia”, potrivit ISU Argeș.
În acest context, pompierii atrag atenția că incendiile de vegetație se dezvoltă rapid și pun în pericol atât bunurile, cât și viețile oamenilor. Astfel, cetățenii sunt sfătuiți să nu folosească focul deschis pe timp de vânt, pe timp de secetă sau caniculă. De asemenea, nu este indicat să aruncați oriunde resturile de țigări.
Dacă sunteți nevoit să ardeți vegetația uscată, trebuie să colectați în grămezi mici resturile vegetale, pentru ca focul să poată fi controlat.
Este indicat să izolați focul față de căile de comunicație, construcții și fondul forestier, prin executarea de fășii arate.
Arderea vegetației uscate trebuie să se facă numai pe timp de zi, iar focarele să fie supravegheate permanent.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Apă raționalizată în localități din 17 județe, printre care și Argeș