Apă raționalizată în localități din 17 județe, printre care și Argeș

de | 19.07.2022 14:10 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) a anunțat, marți, că 214 localități din 17 județe ale țării, au restricții în ceea ce privește furnizarea cu apă. Măsura a fost luată din cauza secetei și a consumului foarte mare de apă.

Autoritățile încurajează oamenii să folosească rațional resursele de apă, dacă doresc ca situația să nu devină și mai îngrijorătoare.

Localitățile respective sunt din 17 județe, și anume:

Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Sibiu, Hunedoara, Ilfov, Argeș, Giurgiu, Dâmbovița, Ialomița, Dolj și Bihor. „Restricțiile au fost impuse de operatorul de apă în scopul refacerii rezervei, deoarece consumul a crescut foarte mult și apa din sursă nu mai ajunge să umple rezervoarele de înmagazinare. Aceeași situație, de creștere a consumului prin utilizarea apei din rețea pentru udarea terenurilor agricole, a condus la instituirea restricțiilor în localitățile din județele sus-menționate”, anunță ANAR.

Reprezentanții ANAR mai spus că rezerva apei este în scădere, dar suficientă pentru toţi beneficiarii care se alimentează centralizat din sursa de apă de suprafaţă.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Explozie de cazuri COVID! 7.658 – recordul acestei veri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dolj