anchetaonline.ro

Incendiu la o casă din Argeș! Pompierii au intervenit cu 3 echipaje

de | 07.11.2022 08:25 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Un incendiu a izbucnit, luni dimineața, la o locuință din localitatea Bughea de Sus.

Focul s-a manifestat într-o cameră, unde au ars materiale textile și au fost afectate obiecte de mobilier.

La fața locului au intervenit 3 echipaje cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

incendiu casa - Incendiu la o casă din Argeș! Pompierii au intervenit cu 3 echipaje

Foto ISU Argeș

Din fericire, nu au fost persoane rănite. Cauza posibilă a incendiului a fost jarul sau scânteile căzute din sistemul de încălzire, potrivit ISU Argeș.

Pentru a evita incendiile provocate din cauza coșurilor sau burlanelor de fum necurățate, amplasate necorespunzător față de materialele combustibile sau neîntreținute corespunzător, vă rugăm să verificați, să curățați și să reparați coșurile de fum, ori de câte ori este nevoie, obligatoriu anual, premergător sezonului rece.

De asemenea, este necesar să:
– NU folosiți sobe cu fisuri/crăpături sau alte mijloace de încălzire defecte și obligatoriu să aibă ușițe la focare/cenușare;
– NU uscați pe sobe materiale combustibile (lemne, rufe sau alte materiale);
– NU supraalimentați sobele și obligatoriu ușița focarelor trebuie închisă, pe cât posibil să nu fie lăsate nesupravegheate. Recomandăm amplasarea unei tave metalice pe podea;
– NU aprindeți focul cu benzină, motorină sau alte lichide inflamabile care produc vapori;
– NU lăsați niciodată copii nesupravegheați cu soba aprinsă ori cu sursele de aprindere la îndemână”, transmit reprezentanții ISU Argeș.

 

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: