anchetaonline.ro

Guvernul dezgheață angajările! Sute de posturi disponibile

de | 07.11.2022 08:50 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Deși angajările la stat erau suspendate până la sfârșitul acestui an, Guvernul a decis să să aprobe trei memorandumuri de la instituții diferite, fiind astfel permise angajări prin concurs.

Amintim că în luna iunie, s-a hotărât ca angajările să fie suspendate până la data de 31 decembrie, cu excepția posturilor unice, adică acelea ale căror atribuții sau responsabilități nu se regăseau în altă structură organizaorică. Însă, pe 31 octombrie, ordonanța a fost modificată, fiind introduse anumite excepții care permit angajarea în cazul anumitor posturi.

Astfel, se vor organiza concursuri pentru posturi din serviciile Camerei Deputaților și ale Senatului și instituțiile statului cu angajați care se ocupă exclusiv cu activități în cadrul proiectelor finanțate cu fonduri europene.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, această decizie a fost luată, deoarece absorbția banilor europeni este o prioritate.

Potrivit documentului care a trecut de Guvern, 477 de posturi din cadrul unor instituții care se află în subordinea Ministerului Agriculturii au fost scoase la concurs.

Absorbţia banilor europeni prin intermediul APIA şi AFIR, dar şi nevoia de a ocupa locurile rămase vacante la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), sunt legate de atingerea unor obiective importante şi am văzut cu toţii în această vară cât de important, spre exemplu, a fost să avem de-a face cu un sistem de irigaţii funcţional.

Aşadar, este nevoie de repunerea în funcţiune a staţiilor de pompare ca urmare a lucrărilor de reparaţii şi întreţinere din cadrul programului naţional de reabilitare a infrastructurii pentru reţeaua principală de irigaţii din România şi alte obiective care au o finanţare importantă, asigurată din banii europeni, această finanţare având nevoie de oameni care să o poată gestiona”, a transmis Dan Cărbunaru.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Gratuit de la bancă! Proiect legislativ privind incluziunea financiară

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: