anchetaonline.ro

Gratuit de la bancă! Proiect legislativ privind incluziunea financiară

de | 04.11.2022 22:45 | După locație, După subiect, Economic, Național, Știri

Potrivit unei propuneri legislative, românii vor putea beneficia de conturi bancare cu taxe zero.

Mai exact modificările legislative, care vor fi cunoscute sub denumirea de incluziune financiară, prevăd și o obligație din partea insituțiilor de a accepta plata cu cardul.

Scopul acestui proiect este ca toți cetățenii să aibă un cont de bază în România.

În România incluziunea financiară nu este foarte dezvoltată, ne-am uitat pe studii, pe analize, și am hotărât să venim cu o soluție legislativă pentru a putea rezolva o parte din aceste probleme care sunt definite ca și cauze în aceste studii, urmând să vorbim și despre educația financiară în viitor.” spune Radu Oprea.

Cu un cont sau cu un card poți avea acces la servicii mai bune sau la produse mai ieftine. Prin această lege noi ne dorim ca acești oameni (cei care nu au încă un cont) să își primească pensia sau salariul, la timp, indiferent de vreme sau poștaș, să poată accesa niște micro credite pentru a scăpa din enclava aceasta economică. Ne dorim ca fiecare cetățean din România să aibă garantat un cont fără comisioane.”, a transmis senatorul Cristian Tuță.

Inițiatorii proiectului de lege sunt Ștefan-Radu Oprea, senator PSD și George-Cristian Tuță, deputat PNL. Ei susțin că dacă această lege va fi adoptată, va crește și gradul de digitalizare a administrațiilor țării.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Credite pentru familii tinere și studenți! Dobândă subvenționată de stat

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: