Programele Family Start si Student Invest au fost lansate! Bani pentru studenți și familiile tinere

de | 21.11.2022 23:18 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Programele Family Start si Student Invest au fost lansate, în urmă cu aproximativ o săptămână. Prin aceste programe, studenții și familiile tinere vor putea accesa două tipuri de credite garantate de stat, iar cu banii obținuți își pot plăti cursuri de școlarizare, pot achiziționa o mașină sau tinerii îi pot folosi pentru organizarea nunții.

Pentru ambele programe, perioada maximă de rambursare este 10 ani, dublă față de orice alt credit de nevoi personale pe piață acum”, a transmis Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, 

Family Start este programul pentru cei care sunt pe punctul de a-și întemeia o familie și au vârste între 18 și 45 de ani, dar și un venit cumulat de 7.500 de lei. Pentru aceștia, dobânda subvenționată de stat în proporție de 75%.

Student Invest este adresat studenților cu vârsta de până la 31 de ani. Ei pot accesa credite în valoare de cel mult 50.000 de lei pentru a-și plăti texele de școlarizare, iar dobânda este subvenționată în totalitate de stat.

În urmă cu aproximativ o săptămână, s-a dat startul obținerii acestor împrumuri, pe data de 7 noiembrie.

Ne-au fost alături și directorii primelor bănci prin care vor fi derulate cele două programe – Bogdan Neacșu, director general CEC Bank, Adrian Morar, director general Băncii Centrale Cooperatiste CreditCoop (…).

Din 7 noiembrie, băncile sunt pregătite să primească solicitările tinerilor care vor să beneficieze de aceste programe de creditare cu garanția și dobânda subvenționată de stat, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse”, a adăugat ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Foto Wow biz

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un gigant din Rusia se mută în România! 500 de locuri de muncă și investiție de 650 mil. euro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: