anchetaonline.ro

Un gigant din Rusia se mută în România! 500 de locuri de muncă și investiție de 650 mil. euro

de | 02.11.2022 22:11 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Un gigant din industria producătoare de anvelope auto se mută din Rusia în România. Este vorba de producătorul finlandez Nokian Tyres care a decis să facă această mișcare din cauza războiului început de ruși.

Compania urmează să investească 650 de milioane de euro în România, construcția fabricii urmând să fie făcută la Oradea. Va fi prima fabrică cu emisii zero de CO2 din industria de anvelope și va produce 6 milioane de cauciucuri pe an, existând posibilitatea extinderii în viitor.

De asemenea, compania nou înființată va genera aproximativ 500 de noi locuri de muncă.

Această investiţie este una strategică pentru a ne permite creşterea viitoare. O facilitate de producţie de talie mondială în Europa est crucială pentru a obţine capacitate suplimentară şi a crea o platformă de producţie echilibrată pe măsură ce punem la punct un nou Nokian Tyres fără Rusia”, a declarat directorul general de la Nokian Tyres, Jukka Moisio, potrivit Observatornews.ro.

Uzina va produce în special anvelope pentru mașini și UV-uri care vor fi exportate pe piața din Europa Centrală.

Finlandezii căutau o nouă locație, în urma hotărârii de a se retrage din Rusia în contextul sancțiunilor internaționale aplicate Kremlinului. În luna septembrie, premierul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu o delegație a companiei Nokian Tyres.

De asemenea, marți, Ciucă a transmis că salută decizia companiei din Finlanda de a investi în țara noastră.

Salut decizia anunţată de Compania Nokian Tyres PLC de a investi în România 650 de milioane de euro. Prima fabrică de cauciucuri cu emisii zero de dioxid de carbon, care va fi construită la Oradea, va produce anual 6 milioane de cauciucuri şi va genera aproximativ 500 de locuri de muncă. Decizia finală, luată în urma analizării a peste 40 de locaţii din Europa, s-a bazat pe criterii de performanţă precum disponibilitatea forţei de muncă calificate, avantajele logistice şi stabilitatea mediului de afaceri. Mă bucur că am avut ocazia de a prezenta, în cadrul întâlnirii recente cu reprezentanţii companiei, la Palatul Victoria, oportunităţile pe care Guvernul României le poate genera pentru investitorii străini, inclusiv din perspectiva celor care urmăresc relocarea afacerilor din regiune”, a declarat Nicolae Ciucă.

Foto Wheels.ca

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: