Începe asfaltarea a 4 străzi importante din Costeşti

de | 26.09.2023 16:20 | Costești, Administrație, Din ediția tipărită

  • G&M Road Building Engineering modernizează 4,3 km de străzi din oraş.

La începutul săptămânii trecute, administraţia locală a oraşului Costeşti condusă de primarul Ion Baicea a finalizat licitaţia pentru desemnarea constructorului ce se va ocupa de modernizarea a patru importante străzi din localitate, fiind semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor cu firma câştigătoare. Pentru proiectul în valoare de 6,5 milioane lei (fără TVA) au fost depuse două oferte, fiind declarată câştigătoare asocierea formată din firmele G&M Road Building Engineering şi Building Design 2000 Top, societăţi aflate în portofoliul oamenilor de afaceri George Cusă şi Magda Alexandru.

Primăria Costeşti a obţinut o finanţare în valoare de 7 milioane lei prin Programul Naţional „Anghel Saligny” pentru proiectul „Modernizare prin asfaltare străzile: Mărgăritarului, Metalurgiei, Fdt. Salcâmi și Progresului, în orașul Costești, județul Argeș”.

Proiectul prevede atât asfaltarea celor patru străzi, după cum urmează:

  • str. Mărgăritarului – în lungime de 479 m;
  • strada Metalurgiei – în lungime de 2716 m;
  • str. Progresului – 1004 m;
  • str. Fundătura Salcâmi – 148 m.

De asemenea, în cadrul proiectului se vor realiza 22 de podeţe, 272 m trotuare din pavele autoblocante, ziduri de sprijin acolo unde situaţia din teren le impune, 627 m de rigole carosabile, 6,9 km de şanţuri pereate, 545 m de borduri, se vor monta 50 de indicatoare rutiere şi se vor executa marcajele rutiere.

Deja proiectanţii şi experţii s-au apucat de treabă, având la dispoziţie două luni pentru proiectarea lucrărilor, apoi va urma o lună în care se va verifica proiectul tehnic, se vor obţine avizele necesare și va fi emisă autorizația de construire. Astfel, conform calendarului, în cursul lunii decembrie – evident, dacă vremea permite acest lucru – vor începe lucrările de execuţie, firma de construcţii având ca termen de finalizare a proiectului de modernizare a celor patru străzi luna iulie a anului viitor.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vineri, 29 septembrie se oprește curentul la Costești

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Costeşti | Ion Baicea

Ultimele articole