Începe proiectarea autostrăzii Sibiu-Făgăraş! Tronsonul 1: Autostrada Sibiu-Piteşti

de | 23.07.2022 12:34 | Știri, Eveniment, Județean

Sorin Grindeanu , Ministrul Transporturilor, a precizat, în cursul zilei de vineri, că încep lucrările pentru construcţia Autostrăzii Sibiu-Făgăraş. De asemenea, CNAIR a transmis că se dă startul proiectării pentru primii 60 de kilometri, relatează News.ro.

Construcţia Autostrăzii Sibiu-Făgăraş intră în linie dreaptă ! CNAIR a finalizat în această după amiază încărcarea în sistem şi transmiterea către ANAP a documentaţiilor pentru atribuirea contractelor necesare proiectării şi execuţiei celor 4 tronsoane ale acestei autostrăzi (68,05 km)”, a precizat CNAIR.

Tronsonul 1: Boiţa (Autostrada Sibiu-Piteşti) – Avrig-Mârşa (DJ105G), va avea o lungime de 14,25 km.

Tronsonul 2: Avrig-Mârşa (DJ105G) – Arpaşu de Jos (DN1), va avea o lungime de 19,92 km.

Tronsonul 3: Arpaşu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), va avea o lungime de 17, 61 km

Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraş şi Drum de legătură cu DN1, va avea o lungime de 16,26 km pentru sectorul de autostradă şi 5,65 km pentru drumul de legătură.

Fiecare contract dispune de o perioadă de proiectare de câte 12 luni, cea de execuţie a lucrărilor fiind de 36 de luni. De asemenea, finanțarea proiectului a fost făcută din fonduri europene nerambursabile.

Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraş are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European şi face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la reţeaua de transport europeană TENT – Comprehensive (Intercoridorul Moldova – Transilvania)”, a mai adăugat ministrul.

De asemenea, și reprezentanţii CNAIR au ținut să informeze că cele 4 documentații de atribuire pentru lansarea procedurilor de achiziţie publică pentru Proiectare şi Execuţie Autostradă Sibiu – Făgăraş au fost transmise la ANAP.

Obiectul procedurilor de achiziţie publică, il reprezintă atribuirea celor 4 contracte de proiectare si execuţie a lucrărilor pentru Autostrada Sibiu – Făgăraş, in lungime de aproximativ 68,05 km”, au precizat reprezentanții CNAIR.

Astfel, perioada de executare împreună cu cea de execuție vor întruni 48 de luni pentru fiecare contract. Astfel, de atribuie câte 12 luni pentru perioadă de proiectare si câte 36 de luni pentru cea de execuţie a lucrărilor.

 

Sursa foto Economedia

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O persoană are nevoie de ajutor sub Creasta Arpaselului!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAIR | Sibiu