Inconștiență pe munte: Sute de oameni au fost să vadă Sfinxul, în ciuda avertizărilor salvamontiştilor

de | 29.11.2023 21:09 | Național, Eveniment

În ciuda avertismentelor, sute de oameni au urcat, ieri, pe munte. Ei au înfruntat viscolul şi au urcat pe munte pentru a sărbători aşa-zisa zi a Sfinxului, când piatra capătă puteri mistice.

Din cauza vremii nefavorabile, trei turiști din București s-au aflat la un pas de moarte. Salvamontiștii au fost solicitați și spun că i-au găsit  pe cei trei în stare de hipotermie. Au fost duşi de urgenţă la Baza de Salvare Montană Baba Mare.

Sfinx-ul din Bucegi a fost şi astăzi vizitat de sute de oameni. Se pare că nici măcar viscolul nu a reuşit să-i oprească, chiar dacă pe o astfel de vreme şi-au pus viaţa în pericol.

Trei turiști din București au fost la un pas să-și piardă viața după ce s-au rătăcit pe Platoul Bucegi. Aceștia au fost găsiți în ultimul moment cu hipotermie și duși de urgență la Baza de Salvare Montană Baba Mare.
Mâine (miercuri n.r.), în funcție de starea lor și de condițiile meteo, se va încerca coborârea lor de pe munte”, au transmis, marţi seară, salvamontiştii din Bucegi, publicând pe Facebook imagini care arată condiţiile meteo din zonă.

Anual, pe 28 noiembrie, ar avea loc un fenomen cunoscut drept ”miracolul piramidei soarelui”. Așa că sute de oameni își doresc să ajungă la Sfinxul din Bucegi.

Din păcate, în fiecare an, mulți dintre ei se rătăcesc, fie din cauza vremii nefavorabile, așa cum a fost și anul acesta, fie din cauză că nu au echipament corespunzător, fie din ambele motive.

Sursă foto Profimedia images

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pitești: Femeia dată dispărută, după ce a fugit din spital, a fost găsită!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bucegi