Inconștiență la volan! Au băut și au plecat la plimbare

de | 30.06.2023 15:04 | Eveniment, Județean, Știri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În urma acțiunilor, ei au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 36.000 de lei. Totodată au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Printre cei „premiați” se află și un tânăr de 24 de ani, din județul Bacău, care a fost prins de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, după ce s-a urcat beat la volan.

El a fost depistat ieri, 29 iunie, în timp ce conducea un autoturism pe DN73, pe raza comunei Mărăcineni, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că se afla sub influența alcoolului.

Totodată, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni au oprit în trafic, în aceeași zi, un bărbat de 54 de ani, din comuna Tigveni, care conducea un autoturism pe DN73C, pe raza localității de domiciliu. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că se afla sub influența alcoolului.

Tot ieri, a fost depistat și un bărbat de 65 de ani, din Curtea de Argeș, care s-a urcat beat la volan.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș l-au oprit pe DN7C, pe raza comunei Băiculești, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că se afla sub influența alcoolului.

De asemenea, și un bărbat de 56 de ani, din Mărăcineni, care a hotărât să conducă sub stare de ebrietate a fost prins de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești.

El a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Câmpulung din Pitești.

Deoarece rezultatul testării  cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbații a fost duși la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cei patru șoferi s-au ales cu dosar penal, dar și cu permisele suspendate.

Poliţiştii rutieri argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

sursă foto stiri.md

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Activități informativ-preventive ale polițiștilor argeșeni privind violența domestică

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: