Inconștiență la volan! Și-au pus în pericol propria viață, dar și pe a celorlalți participanți la trafic

de | 05.07.2023 17:04 | Știri, Eveniment, Județean

Tot mai mulți conducători auto care circulă pe drumurile din Argeș încalcă cu bună știință regulile de circulație. De la neacordarea priorității și până la depășirea unei coloane de mașini sau trecerea pe culoarea roșie a semaforului.

Nerespectarea semnalizării semaforului poate conduce la accidente soldate cu victime, dar acest lucru nu îi sperie mai deloc pe șoferi.

Tot mai mulți ignoră pur și simplu culoarea semaforului.

La fel s-a întâmplat și cu doi argeșeni care au considerat că este pierdere de timp să aștepte culoarea verde a semaforului pentru a pătrunde în intersecție.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 4 iulie, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au depistat, în trafic, un autoturism, condus de un bărbat de 75 de ani, din Pitești, pe Bulevardul Petrochimiștilor, care nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric, aflat în funcțiune.

Tot ieri, trecând pe culoarea roșie a semaforului a fost depistat și un șofer de 33 de ani, din Mioveni, care se deplasa pe Bulevardul Dacia de pe raza localității de domiciliu.

Pentru inconștiența de care au dat dovadă, cei doi argeșeni au fost sancționați contravențional. Totodată, ei s-au ales cu permisul suspendat pe o perioadă de 30 de zile.

De inconștiență a dat dovadă și un bărbat de 42 de ani, din județul Dâmbovița, care conducea un autoturism, pe DN 7, în localitatea Bascov, și care a efectuat o depășire neregulamentară a unui ansamblu de vehicule, încălcând marcajul longitudinal continuu simplu.

Pentru fapta sa, șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru 60 de zile.

Angajarea în depășiri periculoase este, de altfel, una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere grave.

Graba și oboseala îi determină deseori pe mulți șoferi să se abată de la normele rutiere și să se angajeze în manevre aproape sinucigașe.

Din păcate, România rămâne țara cu cel mai mare număr de accidente rutiere soldate cu morți și răniți din Uniunea Europeană. Mii de oameni devin victime ale neatenției, deciziilor riscante, condiţiilor meteo sau infrastructurii deficitare.

foto descriptiv  Conduc.uk

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș: Trei maşini distruse, în urma unui impact violent!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni | Pitești

Ultimele articole