Incredibil! Defibrilator public, furat din centrul orașului Brașov

de | 31.08.2023 18:48 | Național, Eveniment

Situație revoltătoare în Brașov. Unul din cele două defibrilatoare montate în luna decembrie de organizația Caravana cu Medici a fost furat.

El era amplasat într-o casetă metalică pe stradă, în zona centrală a municipiului Braşov.  Aparatul a costat 11.000 de lei și putea fi folosit gratuit în caz de urgență.

În urma furtului, organizația Caravana cu Medici a anunțat pe pagina de Facebook despre dispariția acestuia. Atât cei care au contribuit la acest proiect, cât și oamenii de rând spun că sunt revoltați de situație.

În cursul nopţii trecute a dispărut defibrilatorul extern automat amplasat în Livada Poştei. Dacă aţi văzut pe cineva care a interacţionat cu el sau având în posesia sa husa albă din interiorul cutiei, vă rugăm anunţaţi Poliţia.

Suntem profund dezamăgiţi de cele întâmplate şi vrem să aducem aminte că defibrilatorul extern automat nu are nici o valoare în casa unui individ. Nu există nici o indicaţie în cazul pacienţilor să aibă în casă un defibrilator extern, existând alte metode specifice pentru pacienţii ce au nevoie de cardiostimulare.

Acesta este destinat spaţiilor frecventate des de oameni pentru acordarea primului ajutor. Orice informaţie ne poate ajuta să redăm comunităţii un aparat medical ce poate salva o viaţă”, a transmis Caravana cu Medici.
Inclusiv unul dintre medicii care au făcut parte din proiect și-a exprimat nemulțumirea pe rețele de socializare.
În Decembrie 2022 Caravana cu Medici a amplasat primele defibrilatoare accesibile 24/7 din Brașov, unul în Piața Sfatului iar al doilea în Livada Poștei. Ieri noapte cel din Livada Poștei a fost furat. Mă simt dezamăgit și scârbit. Mereu spunem că ne dorim o țară ca afară, vrem lucruri frumoase dar noi aruncăm mucurile de țigară pe jos, ne luăm la bătaie cu salvamarii pe plajă că vrem să intrăm în apă când e pericol de înec și mai nou furăm aparate care pot salva vieți”, a spus doctorul Alexandru Covaciu.

Potrivit organizației, aparatul nu are niciun rol în locuință, acesta fiind destinat primului ajutor în spații publice.

Defibrilatorul extern automatizat este un dispozitiv portabil ce induce restabilirea ritmului normal al inimii prin aplicarea energiei electrice în caz de aritmii ventriculare cu risc înalt de deces, precum tahicardia, flutterul sau, mai ales, fibrilația. Utilizarea acestuia este ușor de înțeles, astfel că, salvarea unei vieți devine realizabilă.

Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov a început cercetările în acest caz și încearcă să vadă pe camerele de supraveghere cine a plecat cu acest aparat medical.

La data de 30 august, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Braşov au fost sesizaţi despre faptul că, dintr-o casetă metalică, amplasată public, în zona Livada Poştei din municipiu, a fost sustras un defibrilator portabil, destinat utilizării publice în cazul persoanelor aflate în situaţii de risc. Imediat după primirea sesizării, echipa de cercetare, formată din criminalişti şi poliţişti de investigaţii, s-a deplasat la faţa locului pentru a identifica şi ridica probe în cauza semnalată”, a transmis, joi, IPJ Braşov.

În acest caz, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

sursă foto Facebook Caravana cu Medici.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident lângă Liceul Odobescu! Două mașini sunt implicate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Brasov