Influencerii români, în vizorul ANAF. ”Toţi cei care obţin venituri de pe reţelele de socializare, trebuie să depună declaraţia unică”

de | 16.01.2023 22:36 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Cei care obțin venituri din rețelele de socializare au intrat în vizorul celor de la ANAF. Astfel, influencerii români care au venituri în urma conţinutului postat pe reţelele de socializare trebuie să declare aceste sume, în luna mai, când se depun declaraţiile unice.

Duminică, președintele ANAF, Lucian Heiuş, a vorbit despre banii pe care influencerii români le primesc de la reţelele de socializare în urma contabilizării vizualizărilor pe care conţinutul lor le generează, explicând că și aceștia trebuie să declare aceste sume, în luna mai, când se depun declarațiile unice. Totodată, șeful ANAF a amintit că în 2022 s-au încasat milioane de lei ca impozit din aceste activităţi, potrivit dailybusiness.ro.

”Pentru toţi cei care sunt români şi obţin venituri din aceste reţele de socializare, este mecanismul foarte clar, avem ghiduri, le pot vedea pe site-ul ANAF-ului ce trebuie să facă, practic, toţi cei care obţin venituri de pe reţelele de socializare, în luna mai, când se depune declaraţia unică, trebuie să depună declaraţia unică pentru persoane fizice, dacă sunt persoane fizice, să îşi declare veniturile şi să îşi plătească impozitul pentru venitul obţinut”, a spus şeful ANAF, potrivit sursei citate.

De altfel, ANAF a publicat, de curând, pe site-ul instituției mai multe amănunte în legătură cu Declarația Unică – Formular 212 privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

„Cum și unde ne putem plăti obligațiile fiscale”, noua broșură publicată de ANAF

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANAF