Spitalul Mioveni. Informații utile pentru pacienții cu afecțiuni oncologice

de | 29.12.2023 14:35 | Lifestyle, Administrație, Mioveni

  • Vești noi pentru pacienții cu afecțiuni oncologice!
Reprezentanții Spitalului Mioveni reamintesc pacienților cu afecțiuni oncologice care urmează un tratament chimioterapeutic că pot beneficia, la Spitalul Orășenesc Mioveni, de implantarea subcutanată a unei camere pentru citostatice.
Aceștia mai precizează că dispozitivul permite administrarea repetată și pe o perioadă lungă de timp a tratamentului și sunt evitate înțepăturile multiple, distrugerea si sclerozarea venelor și apariția complicațiilor specifice.
Totodată, camera implantabilă poate fi utilizată și pentru recoltarea analizelor, administrarea substanței de constrast, a antibioticelor sau altor substante perfuzabile.
Implantarea subcutanată al unui astfel de disozitiv se realizează în blocul operator, cu anestezie locală, și este efectuată de către medicii anesteziști din cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă(ATI) – dr. Adrian Ciocănea, dr.Tudor Mihai Constantin, dr.Terheci George Daniel, dr. Andreea Dănilă și dr.Bogdan Prunaru”, se precizează în informarea transmisă pe pagina de socializare. 
Ce trebuie să mai știe pacientul? Că această intervenție durează aproximativ 50 de minute, după care acestuia i se face un examen radiologic de control, iar a doua zi poate pleca acasă .
După finalizarea ședințelor de chimioterapie, camera se poate scoate printr-o simplă incizie făcută sub anestezie locală. Dispozitivul este confectionat din titan și este perfect tolerat de organism, iar prezența acestuia nu împiedică efectuarea de investigatii imagistice”, mai informează reprezentanții spitalului Mioveni. 
Trebuie precizat faptul că până în prezent au fost implantate mai multe dispozitive pentru administrarea citostaticelor.
Important de știut este faptul că atât dispozitivul, cât și implantarea acestuia sunt complet gratuite la Spitalul Orășenesc Mioveni.
Tot ce trebuie să faceți pentru a beneficia de consultații este să vă programați la numărul de telefon 0372.791.212 și să luați un bilet de trimitere de la medicul specialist oncolog.

Citiți, de asemeneam pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spitalul Mioveni

Ultimele articole