Ingrid Alexandrescu, candidatul SOS România la Consiliul Județean: Doresc stoparea investițiilor costisitoare și inutile făcute în detrimentul celor necesare și vitale

de | 15.05.2024 12:33 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

Ingrid Alexandrescu este unul dintre avocații cunoscuți din Argeș, care s-a făcut remarcată prin faptul că a luptat mereu, de multe ori probono, împotriva nedreptăților, a discriminării și a încălcării drepturilor și libertăților copilului, împotriva corupției din justiție și pentru drepturile omului. Această misiune și-a asumat-o încă de la începutul carierei, iar la finalizarea masteratului în administrație publică și-a ales ca temă de disertație chiar un studiu pe drepturile copilului în societate. În prezent, aceasta candidează la președinția Consiliului Județean Argeș din partea SOS România, partid înființat de parlamentarul Diana Șoșoacă, avocat la rândul său.

Sursă foto: ediția tipărită

  • De ce ați intrat în politică după atâția ani în care nu ați dorit să faceți pasul către această zonă?

– Am intrat în partid dezamăgită fiind de modul în care se desfășoară justiția în perioada actuală, dezamăgire pe care nu o am doar eu, ci și majoritatea avocaților și a cetățenilor. Să nu uităm că de la modul în care se desfășoară actul de justiție pornește și gradul de corupție, iar în prezent România este unul dintre statele fruntașe la nivel european în domeniul corupției, dar și al condamnărilor la CEDO, tot din acest motiv, în special pentru nerespectarea drepturilor omului. Singurul partid în care m-am regăsit a fost, în mod evident, partidul SOS  România condus de un avocat și senator, Diana Șoșoacă-Ivanovici, care, pe lângă nemulțumirea mea legată de justiția actuală, luptă și pentru naționalismul bine înțeles, pe care eu îl consider un act de patriotism, pentru că orice român patriot ar trebui să lupte pentru păstrarea suveranității și a independenței țării sale, a resurselor naturale, a industriei și a bunurilor, care, din păcate, la acest moment, nu ne mai aparțin. Poate că aş fi intrat mai devreme în politică, pentru a avea timp mai mult să schimb ceva în bine, însă de abia acum am găsit echipa și oamenii cu care rezonez, care să mă reprezinte şi alături de care să fiu convinsă că, într-adevăr, pot schimba ceva cu adevărat!

  • Cu ce proiecte veniți în fața argeșenilor?

– În primul rând, sunt contrariată de faptul că Piteștiul se dorește a fi transformat într-un ”oraș de 15 minute”. În mare, asta presupune 0 consum de carne, 0 consum de lactate, 3 articole vestimentare noi de persoană pe an, 0 vehicule private deținute, un zbor pe distanță scurtă de persoană la fiecare 3 ani, ceea ce este foarte grav, din punct de vedere economic, deoarece duce de drept la devalorizarea proprietăților, depopulare și apoi colonizare și elimină în totalitate drepturile constituționale fundamentale.

Banii publici trebuie cheltuiți cu chibzuială, pentru proiecte care se reflectă în gradul de confort al cetățeanului. Argeșul va deveni în scurt timp județ falimentar, însă pentru Simfonia Lalelelor s-au cheltuit peste 7 miliarde lei vechi, în condițiile în care Spitalul Județean de Urgență nu are un lift funcțional pentru aparținătorii bolnavilor, deși ar costa cel mult 10.000 euro. Trebuie eliminat managementul defectuoas. Nu pot fi făcute cheltuieli de milioane de euro pe an pentru flori și spații verzi, dar să lăsăm spitalele fără lifturi funcționale și fără a le asigura condiții decente bolnavilor. Sunt foarte mulți bani aruncați, chiar și cu titlu de proiect european, inclusiv când vorbim de bazinul olimpic sau de viitorul stadion. Mai bine luau fonduri pentru dezvoltarea școlilor, a spitalelor și pentru infrastructură. Pe scurt: vreau să elimin toate costurile inutile care nu aduc nicio îmbunătățire a condițiilor de trai ale cetățenilor.

Consider că actualii politicieni și-au asigurat un electorat de bază din asistații sociali. Un asistat social primește undeva la 8.000 de lei, pe care un salariat nu îi primește. Asistații votează doar pentru că beneficiază de niște ajutoare. Din asta au înțeles actualii guvernanți să își asigure voturile. Voi implementa o analiză detaliată, pentru ca ajutoarele să ajungă doar la cei care au cu adevărat nevoie, pentru că altfel încurajăm nemunca. Nici nu mi se pare normal să dai ajutoare să vină la vot.

Reabilitarea și dezvoltarea tututor școlilor, pentru că am constatat cu stupoare că, cu cât te îndepărtezi de Pitești, cu atât condițiile din unitățile de învățământ sunt deplorabile. La fel, o să am în vedere dezvoltarea infrastructurii rutiere, pentru că știm cu toții cum arată drumurile din Argeș.

Îmi propun dezvoltarea măsurilor de asistență socială pentru copiii cu dizabilități, cu afecțiuni din spectrul autist și ADHD. La noi nu beneficiază de niște programe adecvate, psihologice și de consiliere pentru a ameliora aceste afecțiuni și a le îmbunătăți viața. În Germania au programe dedicate, iar cei depistați la timp cu autism ajung la un nivel, încât nici nu se mai sesizează afecțiunea.

  • Cu ce veniți nou față de contracandidații dumneavoastră?

– Scopul meu este eliminarea oricărei posibilități de cheltuire a banului public în alte scopuri decât interesul cetățenilor. De asemenea, eliminarea societăților favorizate prin licitații mai puțin legale, procedeul este cunoscut, și transparentizarea totală a achizițiilor făcute din bani publici. Doresc ca toate cheltuielile să fie publice și nu secrete, cum este cazul celor din Pitești legate de anumite investiții din bani publici, lucru ilegal. Și doresc eliminarea serviciilor din jurul primarilor și al președintelui CJ, a se vedea consilierii acestora, care, din punctul meu de vedere, ar trebui să fie primii care sesizează ilegalitățile, nu să le ignore. Vin cu măsuri care vizează strict interesul populației. Doresc stoparea investițiilor costisitoare și inutile făcute în detrimentul celor necesare și vitale. E inadmisibil ca CJ Argeș să facă proiecte de milioane de euro, dar Spitalul Județean să nu aibă un lift funcțional pentru vizitatori.

Material publicat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda Partidului SOS România, filiala Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar AEP 21240071. 

Ziarul Ancheta

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ingrid Alexandrescu, avocat, președinte SOS Argeș: Femeile puternice ştiu ce vor, nu au nevoie de nimeni să le împingă de la spate!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | CEDO | Germania | Ingrid Alexandrescu | Pitești | Simfonia Lalelelor | Vedea

Ultimele articole