Înscrierile la Bacalaureat şi Evaluarea naţională se prelungesc! Anunțul făcut de ministrul Educaţiei

de | 11.06.2023 12:35 | Cultură, Județean, Lifestyle, Național, Știri

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunțat astăzi, 11 iunie, faptul că înscrierile la Bacalaureat şi la Evaluarea naţională se prelungesc.

Totodată se prelungește și termenul până la care elevii trebuie să aibă media încheiată, însă doar pentru elevii din anii terminali.

Conform calendarului actual, pe 13 iunie ar fi trebuit să se termine perioada de încheiere a situațiilor școlare pentru clasa a VIII-a și pentru clasa a XII-a sau clasa a XIII-a la seral și frecvență redusă.

Această dată se va prelungi până pe 16 iunie.

În cazul celorlalte clase nu se impun, în acest moment modificări, ele având cursuri până pe 16 iunie.

Deci, practic, în acest moment, toate clasele, toți elevii până pe 16 iunie trebuie să aibă situația școlară încheiată.

La fel, înscrierile pentru Bacalaureat și pentru Evaluarea Națională se vor prelungi până pe 16 iunie”, a precizat Ligia Deca.

Ligia Deca a mai precizat faptul că astăzi, 11 iunie, a fost adoptată o ordonanță de urgență care include trei măsuri.

Prima măsură face referire la echivalarea probelor de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat cu mediile la disciplinele relevante din anii de liceu.

Proiectul de metodologie de echivalare a competențelor care se va adopta prin ordin de ministru este publicat deja în transparență pe site-ul Ministerului Educației de vineri, 9 iunie. ”

Procesul de echivalare este prevăzut a fi între 12 și 21 iunie .

Ministrul Deca a vorbit și despre Bacalaureat, probele scrise fiind programate în perioada 26-29 iunie, iar cele pentru Evaluarea Națională, între 19 și 22 iunie.

Am primit extrem de multe mesaje de la elevi și părinți, care ne subliniază nevoia că aceste examene să-și păstreze datele anunțate”, a mai precizat ministrul Educației.

 

Foto: Edupedu

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ligia Deca | Ministerului Educației | Ministrul Educației

Ultimele articole