Intervenție Salvamont Argeș. Bărbat rănit în munții Făgăraș!

de | 06.01.2024 18:35 | Județean, Eveniment, Importante

  • Intervenție Salvamont!

În cursul zilei de astăzi, 6 ianuarie, echipa de salvatori montani aflată în tură operativă la Refugiul Capra din munții Făgăraș, a intervenit pentru acordarea primului ajutor unui bărbat care alunecase pe zăpadă și prezenta o fractură la o mână.

Acesta a fost găsit de salvatorii montani, a primit îngrijiri medicale iar mai apoi a fost îndrumat către o unitate medicală pentru continuarea investigațiilor.

Menționăm că bărbatul a refuzat ambulanța și a fost predat aparținătorilor în stare stabilă, conștient și cooperant”, au transmis reprezentanții Salvamont Argeș pe pagina de Facebook. 

Salvamont

Foto: Facebook Salvamont Romania.

Pentru că este sezonul sporturilor de iarnă, salvatorii montani oferă câteva recomandări ce trebuie întreprinse de cei care sunt martori la un accident pe pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă, după cum urmează:

  • nu intrați în panică.
  • protejati victima prin marcarea locului accidentului prin amplasarea unei perechi de schiuri amplasate în X la 4-5 metri în amonte.
  • anuntați echipa Salvamont aflată pe domeniul schiabil, sau apelați telefonic SNAU 112 sau Dispeceratul Național SALVAMONT – VODAFONE (0SALVAMONT – 0725826668).
  • nu mișcați persoana accidentată și nu permiteți nimănui să facă acest lucru, decât dacă se află sub influența directă a unui factor de risc care îi pune viața în pericol sau îi provoacă afecțiuni medicale imediate. Orice căzătură după care victima se resimte trebuie tratată ca având un posibil traumatism la coloana necesitând imobilizare și transport adecvat . Nu permiteți “binevoitorilor” sau “salvatorilor de ocazie” să miște sau să transporte pe brațe, târâș sau improvizat victima.
  • dacă victima este inconștientă verificați pulsul, respirația, gura victimei și eliberați căile aeriene și în lipsa pulsului sau respirației începeți menavrele de resuscitare indiferent de nivelul dumneavoastră de pregătire.
  • discutați cu victima și observati dacă este coerentă în exprimare. Observați dacă prezintă hemoragii puternice, care reușesc să treacă prin echipament. Identificați locul hemoragiei si încercați să faceți compresie.
  • nu încercați să aduceți în poziție anatomică membrele sau corpul victimei indiferent de poziția acestuia, se pot produce leziuni cu efect ireversibil sau pot fi fatale.
  • protejați termic persoana accidentată, discutați permenent cu ea, urmariți o eventuală schimbare a culorii feței și așteptați până sosesc echipele Salvamont.

 

Foto: Facebook Salvamont Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Restricții de circulație pe DN7 în zilele de 6 și 7 ianuarie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont Argeș

Ultimele articole